Marius

Mariusgenser

str 4/6 år. Garnet er Trysil superwash i de tradisjonelle fargene. 

Siden den nye symaskina mi har kommet, strikka jeg hele bolen i ett og måtte dermed sy og klippe opp til armer. Det gikk som en drøm på denne maskina! Min frykt for å klippe i strikka tøy er overvunnet!

 

Og her er resultatet:
Mariusgenser str 2 år

har jeg strikka! Mangler bare å feste tråder.Dette er altså det prosjektet jeg skrev var ferdig, men som jeg ikke hadde fått tatt bilde av og skrevet om. Garnet jeg har brukt er Trysil Garn Superwash i fargene rosa, grå og hvit. Jeg syns armene inntil bolen ble litt smale.. hva tror dere? Eller så er bolen kanskje bare litt lang? Det gjenstår å vente i to år for å finne ut;)Det prosjektet jeg holder på med er ennå ikke ferdig. I går og i dag har jeg fått til å strikke litt, men gikk selvsagt tom for garn! Får ikke kjøpt nytt før tidligst i slutten av neste uke.. ah, what to do?? Jo. Starte på nytt prosjekt selvsagt! Jeg så gjennom garnlageret mitt og delte det i to - en bunke med ulike blå/sort/grå farger i forskjellige kvaliteter, og en bunke med ulike rød/hvit/gul/rosafarger. Jeg starter med de mørke fargene. Om dette prosjektet blir vellykka skal jeg strikke et tilsvarende av garnet i den andre bunken. Og etter det - ja da vil jeg strikke noe til meg! En jakke! En brun jakke.. Mørkebrun! Ensfarga, i litt tynt garn.. men likevel ull. kanskje i baby ull? Det er evighetsprosjekt det! Og jeg vet med meg selv at jeg kommer til å gå så lei lei lei av å strikke jakke.. men jeg vil ha en sånn jakke - så da er det bare å begynne å planlegge hvordan jeg vil ha den. Men først altså - skal prosjektene mine ferdigstilles:) 

 

 

 


Ferdigstrikka Mariusgenser til meg selv

Endelig har jeg en! En jeg har strikka helt selv! Som jeg er knallfornøyd med og som jeg gleder meg til å ta i bruk! 

Oppskrifta fant jeg i katalogen "Voksne/Klassikere" tema 15 fra Sandnes garn. Jeg har strikka i de tradisjonelle fargene blå, rød og hvit i str M. Det gikk med rett under 10 nøster blått garn, ca 1,5 nøste med hvitt og 0,5 med rødt. Jeg kjøpte garnet på europris - Trysil Superwash ullgarn. 

 

Det tok meg 8 dager å strikke hele genseren. Det var første gangen jeg strikka med rundfelling, og det var faktisk veldig enkelt! Da slapp jeg å klippe og sy i genseren for å montere ermene, noe jeg sjelden får til fint uansett. Men selv om strikkinga tok 8 dager, tok det meg ytterligere fem dager for å få somla meg til å sy det lille som skulle til under ermene. 

 Jeg er veldig fornøyd med mønsterstrikken også, det ble ikke for stramt, men heller ikke for løst:)

 

hits