november 2011

Nytt innlegg

 

 

 

 

påååå    puttekassa.blogspot.com !

 

Håper du følger meg over dit:)

 

 

 

 

 


JEG ER PÅ BLOGSPOT

fra nå av! Takket være Marie aka Strikkeguri som har bloggen Strikkexpressen. !

 

Mine nye blogg er http://www.puttekassa.blogspot.com

Jeg har villet bytte bloggplattform lenge, men bare om det gikk ann å få med innleggene herfra.. jeg ville jo ikke ha ny blogg, bare oppgradere den jeg allerede har. Jeg fant oppskrift på hvordan det kunne gjøres på google, men stod fast siden blogg.no har FJERNET siden hvor man kan ta backup av bloggen og lagre den på pcen. Marie hadde heldigvis en link så det problemet løste seg. Så var det bare å følge trinn for trinn.. jeg kom til siste trinnet og da gikk det ikke mer.. fikk tjenestefeil og feilkode uansett hvor mange ganger jeg prøvde.. jeg hadde gitt opp jeg, men så prøvde Marie for meg, og det gikk med en gang. JIPPII!

Så tuusen takk, Marie!!

Håper dere som leser bloggen min følger meg over. Jeg kommer ikke til å slette denne bloggen med det første.. men snart:) 

Blogg.no - Takk for meg:)
Brodert julemotiv

en av fire er ferdig! Denne broderte jeg riktignok til julen i fjor (eller var det forfjor?), men jeg har så vidt begynt på nr 2 nå. Vanskelig å få ferdigstilt prosjekter for tida - siden jeg stadig begynner på nye! 

 

  

 

 

 

Nye ullsokker

To par ullsokker (100 % merino ull) i str 6-9 mnd har blitt til av noe liggende restegarn.. ensfarga begge to, et par i brunt og et i mørk lilla. 

 

 

 

Den lilla sokken ser mer blålig ut på bildet, men er i virkeligheten mørk lilla!

 


Ullsokker

i merinoull. Str 6-9 mnd. Litt store til mini enda, men de vokser hun nok raskt inn i!

 

 
 

Kjole

Jeg tegna rundt en annen kjole mini har, klippet ut, sydde og simsallabim - en kjole som passer på millimeteren! (Note to self: Lag kjolen videre neste gang om ikke det er glidelås bak!).

 

 

Jeg sydde på et lite rosa hjerte av innerstoffet foran nede på kjolen til pynt 

 

Jeg hadde planer om å banke inn noen trykknapper på selene, men stoffet var for tykt når det var to lag..derfor ble det borrelås med lim på baksiden.
 

 

Potet- og gulrotmiddag

til mini!

Av to poteter og en gulrot ble det 4 halve glass med middager! Glassene har jeg bare fylt halvfulle fordi mini er midt mellom smaksporsjonsstadiet og et-helt-middagsmåltid-stadiet... Ble fire halve glass.. eller to hele! Som du ser på bildet så mangler det fjerde glasset - det ble spist opp før jeg fikk tatt bilde (og det er jo faktisk et godt tegn!)

  

Min oppskrift og framgangsmåte (helt sikkert ikke annerledes enn hvordan andre lager det, men jeg skriver det likevel):

2 poteter

1 gulrot

Vann

Olje

 

 1. Skrell potetene og gulrota.
 2. Kutt opp i små biter. (jo mindre biter jo kortere koketid!) 
 3. TIlsett kaldt vann (Her har jeg til vanlig vane for å tilsette litt salt, men husk at dette er til baby og de skal IKKE ha noe salt!!)
 4. Kok til alt er mørt. 
 5. Hell ut litt av vannet (det vil si at det skal være litt vann igjen! Grunnen til det er at det blir lettere å mose maten med stavmikser, maten blir tynnere og lettere for babyer å spise. Dessuten forsvinner litt av næringsstoffene i potetene og gulrota når skallet skrelles vekk før koking... ved å beholde litt av vannet beholder du derfor også litt mer av næringsstoffene)
 6. TIlsett ca en spiseskje med olje
 7. Mos grovt med en potetstapper (en gaffel funker helt fint det også)
 8. La det avkjøle seg litt. 
 9. Bruk deretter en stavmikser e.l. til du får en glatt røre. 
 10. Mange velger å stoppe her og fylle på glass nå, og det må du gjerne gjøre (kommer jo ann på hvor stor baby du har) I så fall husk å merke glasset med innhold og dato!
 11. Jeeeg helte den glatte røra i en sikt og pressa blandingen gjennom med en skje for å være sikker på at det ikke er klumper igjen. Deretter fylte jeg glassene, skrev på merkelapp med innhold og dato.. et glass i kjøleskapet og to i fryseren til senere bruk! 

 Prinsesse-engel

Jeg har strikka og tova enda en engel, samme garn og farge som sist, men denne gangen med enkeltråd. Engelen ble litt mindre, men like fin;) Har også fått de små kronene jeg bestilte på ebay for noen uker siden.. og nå har den gamle og denne nye fått krona seg litt!

 

 

 

 

 

 

Vimpelrekke

til mini! Hekla i "Tuva" helårsgarn. Oppskriften fant jeg hos Olava! Fargene er lys lilla (minner om lavendel) og lys rosa... De lilla vimplene ser blå ut på bildene, men de er altså lilla i virkeligheten:)

 

 

 
 

 

  

 

Mariusgenser

str 4/6 år. Garnet er Trysil superwash i de tradisjonelle fargene. 

Siden den nye symaskina mi har kommet, strikka jeg hele bolen i ett og måtte dermed sy og klippe opp til armer. Det gikk som en drøm på denne maskina! Min frykt for å klippe i strikka tøy er overvunnet!

 

Og her er resultatet:
Giveaway!

hos Desiree! Bildet sier vel egentlig alt?:)

  

 

Strikket og tovet engel

Oppskrifta har jeg funnet på Olavas verden, og her er min engel!  Til selve engelen har jeg brukt Trysil ullgarn, dobbel tråd på pinne 6,5. Det gikk med ca 50 g garn til engelen, inkludert vingene. Håret er restegarn.. hvitt akrylgarn. 

Jeg måtte tove to ganger i vaskemaskina på 60 grader, men jeg tror at for at den skal bli enda stivere og mer kompakt at jeg må tove hardere på de neste jeg lager, hvertfall om jeg bruker samme garn som jeg brukte nå.

  

Det blir nok maange flere av disse! Jeg syns de var kjempesøte, og det er jo uendelige måter å pynte den på!! Med glitter, perler, silkebånd, blondekanter, knapper, hatter, kroner (som jeg forresten har bestilt på ebay, så jeg skal nok lage et par med det også) også finnes det uendelige måter å ordne håret på! Kjempefin julegave er det også :)

 

Elsebeth Gynther "Barnetøy du selv kan sy 0-4 år"

Noen som har/vet om noen som har eller vet hvor jeg kan få tak i den? Jeg har såå lyst på den!

 

Har du vært borti boka eller sydd noe fra den?:)

Hjemmelaga knekkebrød

the slump way ! Ingen oppskrift, bare litt av det jeg hadde tilgjengelig. Kjempegodt!

 


hits