oktober 2011

Hekla skjerf

i barnestørrelse.. altså litt mindre enn de jeg har hekla til meg selv:) Da kan jeg stryke to ferdige julegaver av prosjektlista mi. Et i lyseblått og et lilla. På bildet ser det lilla svart ut, men det er lilla!:)

 

 Garnet som er brukt er baby ull, 100% merino.

Singer Simple 3221

har fått den ære av å erstatte min ubrukelige gamle symaskin!

 

  

Her er det som står om den:

Partikjøp - Begrensa antall på denne modellen (Når det er tomt er det tomt)!

Svært rimeleg symaskin frå Singer, som me no selger for kun kr 1.495,-.
Singer Simple 3221 er svært lik Singer Tradition 2273 som har ein veil pris på 2.445,-

Svært enkel og lett å sy med.

21 saumar, 6 nyttesaumar, 5 elastiskesaumar, 9 pyntesaumar og 1 automatisk 1-trinns knapphol.
Innebygd nål-i-tredar.
Justerbar stinglengde opptil 4mm.
Stingbreidde 5mm.
Snap-on trykkføtter.

Ekstra høgt trykkfotlyft.
Frontmata undertråd.
Friarm.
Rom for oppbevaring av tilbehør.
Hevy Duty Metal Ramme.

Blir levert med mjukt vinyltrekk, div. tilbehør og norsk instruksjonsbok.

 

Bestilt på www.symaskiner.no og gratis frakt!

JEG GLEDER MEG TIL DEN KOMMER!!

Symaskinjungel

Hjeelp! Jeg er i en symaskinjungel og jeg finner ikke veien ut! Siden symaskinen min nå står å samler støv til jeg får kasta den, har jeg nå skrevet en liste over mine kriterier til min framtidige symaskin...

  • Det skal ikke komme røyk ut av maskina hverken før, under eller etter bruk
  • Fotpedalen skal ikke henge seg opp slik at den plutselig starter å sy i et uhåndterlig renn (og nei, det er ikke jeg som ikke trykker forsiktig nok)
  • Undertråden skal ikke krølle seg - ikke i spolen og ikke på stoffet
  • Symaskinen skal faktisk sy SAMMEN to eller flere lag tynt stoff
  • Symaskina skal ikke være av merket AEG, og heller ikke kjøpes på Elkjøp. (AEG kan mye, men de kan ikke symaskiner!)
  • Den skal ikke koste skjorta! Men heller ikke være like billig som AEG (altså under 1000 kr)

Altså, ikke mye forlangt egentlig... bare at den funker og at den ikke koster skjorta!

Altså, ikke mye forlangt egentlig... bare at den funker og at den ikke koster skjorta!

 

Hvilken symaskin har du? Fornøyd med den?

Til salgs!

 Kjøper betaler porto etter postens satser på vekt... 

 

FANA Genser str 0-3 mnd. Strikket i 100% ull. Håndvaskes og tørkes liggende flatt. Fargene er lyseblå og marineblå. Halsen er god og vid - ikke noe problem å få på. God og varm nå på vinteren. Selges for kr 100,-

 

 Smokker i Norgesglass

var jo ikke dumt! For to uker siden begynte mini endelig å ta smokken, så nå ligger det smokk her og smokk der... Jeg vasker og koker alle smokkene, men hun bruker jo ikke alle på en gang. Så i stedet for at de som er "klare" skal ligge å samle støv før de blir brukt la jeg dem i Norgesglasset. Bare jeg får kjøpt slike røde gummiringer så blir jo dette glasset potte tett!

 


 

- Også vet jeg til en hver tid hvor smokkene er når behovet melder seg!

 

Strikket ull-lue til mini

str 6 mnd. Selvfølgelig er oppskrifta fra boka "Strikk til nøstebarn"! Garnet er samme som jeg brukte til halsen, nemlig baby ull fra Nille, 100 % merino ull. Mini har brukt denne lua masse, og den har en super passform! 

 


Lua er rillestrikka og kalles vel djevellue/hjelmlue.. leste at denne lua har en spiss i panna til gutter, mens til jenter skal det være en "rett" panne. Kjempesøt syns jeg den er..også er den jo rooosa! <3 (selv om den ser litt rødaktig ut på bildet... jeg prøver stadig å forbedre bildene jeg legger ut.. kanskje jeg har gått litt for langt med "highlights"-funksjonen på picnik? Jaja, lua ser nå slik ut hvertfall! :)

 

 

Giveaway

hos Strikkeguri! 26. oktober har hun 1 års jubileum på bloggen sin, og feirer med flott giveaway! Hun har sydd strikkeveske og strikkeetui, altså to premier og dermed også TO sjanser til å vinne!! Så klart melder jeg meg på! Også må jeg jo få gratulere med 1 års dagen;) !

 

 

Hadde jo vært flott å ha noen prosjekter i en sånn en! Vinneren trekkes 26.oktober.. jeg krysser fingrene!

Resultat av låvesalg og loppis!

Forrige helg var jeg på låvesalg! Der fant jeg meg 6 stk Norgesglass i 5 forskjellige størrelser, en kurv til å ha garn og strikketøy i, en dukke som henger på veggen, en liten hylle som står på vaskerommet!

I går var jeg på loppemarked i Håkons hall. Der ble fangsten to Norgesglass til, en stor kjele med lokk og badeleker til mini! Her er noen bilder:

Jeg trodde jeg kjøpte en god og stor kurv, men som du ser er den allerede breddefull... blir nok bedre plass oppi der bare jeg får gjort unna noen prosjekter til jul!

 

Dukka som henger på veggen i stua:)

 

Her står alle mine åtte Norgesglass i vinduskarmen til pynt... Egentlig skal de ikke stå til pynt, men de står der for øyeblikket for å minne meg på at jeg må kjøpe slike røde gummistrikker til dem!

 

Denne kjelen skal jeg lage masse hjemmelaga lapskaus i en av de nærmeste dagene.. noe av det skal spises til middag og resten skal fryses til senere! 

 

Kjøpte jo litt nips til også, men jeg orker ikke begynne å samle sammen alt jeg har kjøpt bare for å ta bilde av det.. Badelekene til mini er allerede spredd rundt i kasser og på gulvet:) Jeg er hvertfall fornøyd med fangsten! Og billig var det jo også!

 

Strikket babyhals

fra "Strikk til nøstebarn" av Katrine Gregersen. Garnet jeg har brukt er baby ull, 100 % merino. Passer supert til mini nå... for nå ligger det snø på bakken og det er ganske så kaldt ute!

  

 

Fiskegarn? Nei'a!

Men det kan kanskje se slik ut sånn som jeg har hengt det opp på veggen for å ta bilde...Det er et skjerf! Jeg har hekla det til meg selv av sort baby merino ull. Det gikk med tre nøster til hele skjerfet, og det ble hekla på 3 dager:) Varmt og godt til høsten.. og vinteren!

 

 

Brun ullbukse

i 100 % merinoull, strikket i str 1 - 1,5 år. Kjekt å ha til barnehagestart neste høst! Som pynt bak på rompa har jeg strikket en lapp med fire rader med fanamønster og sydd på. Rosa tråd til knyting har jeg laget ved å knyte maaange knuter. 

  

 

 

hits