september 2011

Nøstegiveaway

- og jeg er ikke sein til å melde meg på! Jeg så Strikkeguri hadde meldt seg på en så jeg klikka meg videre, og herre min for et garnlager! Veldig mye som frister i garnlageret til Vibbedille, eller hva?

 

 

 

 

 

Malene har konkurranse

bloggen sin! Man kan vinne en heldress til en liten en, og jeg har jo en liten en, så jeg melder meg på i håp om å vinne!  Dressene er fra babyplagg.no og den som vinner kan velge mellom disse dressene! 

Jeg har sett meg ut denne kjempestilige marihøneheldressen! 

Vinneren trekkes mandag 3.oktober! Jeg krysser fingrene:)

"Årnings" med vognposen

Jeg har nå funnet fram vognposen jeg sydde før mini kom til verden. Den har svart yttertrekk, brun fleecetrekk inni og en dyne imellom. Den har også rosa snorer til å snurpe sammen "hetta". Jeg syns den var litt kjedelig nå.. så mens mini sprella på gulvet i går fant jeg fram rester av en rosa skjorte, klippa ut bokstaver, sydde rundt  for hånd og limte de på med strykejern med sånn man legger opp bukser med. Ting må gjøres enklest mulig når symaskina mi ikke virker som den skal! 

 Jeg begynte også med noe som jeg virkelig skulle ønske at jeg hadde en dugelig symaskin til å gjøre for meg! Jeg målte opp, festa alle tre lagene sammen med sikkerhetsnåler og tegna rundt disse... jepp.. jeg har målt opp til selehull! Har foreløpig bare tråkla en runde rundt hvert hull (totalt 5!) så jeg vet hvor hullene skal være. Så nå skal jeg ta meg et par dager/uker til å samle mot, motivasjon og ork til å sy tett sikksakksøm rundt hvert hull... FOR HÅND! Kanskje jeg er heldig å kommer over noen/besøker noen som tilfeldigvis har en symaskin som kunne hjulpet meg.                      Det er lov å håpe!

Her er bilde av to av tråkleriene... sett fra innsiden: 

 

En tøffel.

Jepp. Bare én. Jeg må bare innse at jeg er fryktelig dårlig til å estimere hvor mye garn som går med til diverse ting. Var sikker på jeg hadde nok til to små babytøfler str 3-4 mnd, men ble bare nok til én hel + såla til den andre. 

Jeg kom tilfeldigvis over et bilde av en tøffel jeg syns var veldig søt, men jeg fant ingen navn på tøffelen og dermed ga jeg opp søkingen etter oppskrift før jeg hadde begynt. Så jeg satte meg ned og lagde min egen:) 

 
 

 

Garnet er Trysil Superwash... Rooosa selvfølgelig!

 

 

Babyvotter med fletter

i ca str 6 mnd. Strikket i samme garnet som bandana(n?). Oppskriften fant jeg på garnstudio.no, og det tok meg mindre enn én dag å strikke de. Veldig lettstrikka selv om det var flettemønster.

 


Huff, jeg må virkelig bli flinkere  til å ta bedre bilder av det jeg strikker! Noen tips til hvordan bakgrunnen kan bli hvitere? Dere ser hvertfall mønsteret på vottene:) Vottene er ca 12 cm lange.

Bandana str 0-3 år

rillestrikket i fargen gammelrosa av Gjesdal Babyull, 100% merinoull etter eget mønster. Godt å ha noe som varmer litt nå som kulden setter inn for fullt og mini har begynt å blåse spyttbobler, sikle og sutte på sine egne klær! Jeg sydde på en trykknapp for å feste endene sammen.

 

 

 

Rød ullbukse

til mini i str 6 mnd! Fra før har jeg strikka en rød og hvit fanagenser som nå er tatt i bruk. Siden det var så vanskelig å få den røde genseren til å passe til diverse rosa bukser og strømpebukser måtte jeg strikke en bukse i samme stil;P
Garnet er Mor Aase babyull, som bare er 50% ull... passer derfor bra nå på høsten når det ikke er sååå kaldt, men ikke varmt nok til bare strømpebukser:)

 

Høstsokker

Inspirert av grått og kjedelig vær (!) ble disse sokkene til. Helt enkle gråe sokker som var kjedelige å strikke, men kjekke å ha ferdige;P Strikket etter egen fot uten oppskrift:p Lagde en liten hempe på som jeg festa med en knapp, bare for å gjøre litt mer ut av sokkene. Garnet som er brukt er viking sportsragg. 

 

 

 

 
 

 
Strikket på bestilling!

Yes, det har jeg gjort! Fikk frie tøyler, eneste kravet var at det skulle være ull og passe til vinteren! Jeg strikka ullbukse, ullgenser med brodert motiv, ullsokker, ullvotter og ull-lue i str 9 mnd. Jeg strikka bare etter min egen strikkefasthet, men målene har jeg kikka etter i andre oppskrifter. Basisfargen er marineblått, med en annen blåfarge til mønster. Fra jeg la opp første maske til jeg sydde i den siste knappen tok det nøyaktig 1,5 uke:) Det gikk fort å strikke.. 9 mnd er jo ikke akkurat den største størrelsen! 

Her er et oversiktsbilde av alt jeg strikka:

 

Lua (med dusk på toppen):Genseren:Nærbilde av motivet som jeg broderte på da genseren var ferdigstrikka:Knapper i halsen og på skulderen så ikke det skal bli så trangt å tre genseren over hodet:Ullbuksa:Slik er mønsteret nederst på begge beina, nederst på ermene, på vottene og på lua. Mønsteret er helt enkelt, men det binder settet sammen:):Vottene:Sokkene:Jeg har brodert babykakemonsteret etter dette mønsteret. 

Håper det faller i smak!:)

hits