august 2011

Strikkepinner fra ebay

For noen uker siden bestilte jeg meg strikkepinner, og nå har jeg fått alt i posten! Jeg bestilte bambuspinner for jeg har hørt så mye bra om dem. De veier jo så og si ingenting! Det skal visst være enklere å strikke med, jo mer pinnene blir brukt jo bedre skal dem visst bli, det skal ikke bli trådt å strikke om man blir klam i hendene osv.

 
 

Jeg kjøpte strømpepinner i str 2-10mm, det vil si at alle størrelsene skulle være representert i pakka. Jeg så over dem nå, og jeg har ikke fått str 3 og 7, men dobbelt opp av str 6! Jaja, jeg gidder ikke klage/returnere pinnene, jeg har jo strømpepinner i str 3 fra før, og jeg har aldri brukt strømpepinner str 7 før, så savnet er vel strengt tatt ikke så veldig stort! Kjøpte også rundpinner, alle størrelsene i 40 cm, 60 cm og 80 cm. Tilsammen så betalte jeg ca 250 kr for alt sammen. Måtte bestille i flere leveranser for å slippe unna moms og toll! Kjøpte også fra ulike leverandører for å få det billigst mulig! 

Strikker du med bambus?

 

 2 dynetrekk til mini

har jeg sydd med min ubrukelige symaskin! Som nevnt før så krøller undertråden seg og uansett hva jeg gjør, stiller inn og bytter om på så er det det samme tullet! Og denne gangen kom det røyk opp av maskinen... det er vel ikke et godt tegn? Er vel ikke annet å vente når jeg kjøpte den billigste symaskina jeg fant på elkjøp for 3 år siden! Jeg har bare lyst til å kasta hele maskina til gokk.. men siden jeg ikke har råd til å kjøpe ny nå, så får jeg heller træle med den jeg har.. eller gjøre som jeg måtte på det ene dynetrekket - sy den siste meteren sammen for hånd!

Tilbake til dynetrekkene!

Dette dynetrekket med sauer på er tredd på sengdyna.. trekket er 100x80 cm.
Vogndyna har fått nytt trekk; rosa med masse masse blomster på! Jeg synes det var søtt! Trekket er 80x65 cm.

 
Begge dynene har åpning på den ene kortsiden.

Stoffene kjøpte jeg på stoff og stil :)

 

Oppskrift på babysokker 0-3 og 3-6 mnd

Garnet er babyull med pinne nr 2,5.

Legg opp 34(36) masker og strikk rillestrikk (bare rette masker) 8 (9) cm. Strikk så kun over de midterste 10 maskene til hele arbeidet måler 12(14) cm. Plukk deretter opp 12(14) masker på hver side av de siste 4(5) cm du har strikket.  Da har du 58(64) m til sammen. Strikk til du har alle maskene på én pinne. Nå skal du strikke 12 pinner over alle maskene. Etter disse 12 pinnene skal du begynne å felle. Det gjør du slik:

Start på begynnelsen av pinnen. Strikk 33 (36) m rett og strikk de to neste maskene rett sammen. Snu arbeidet. *strikk 9 masker og deretter 2 m r sm, snu*. Sånn fortsetter du til du totalt har 18 m igjen på pinnen. Strikk ut pinnen, og fell av alle maskene. Sy sokken sammen bak og inntil hælen

Bruker du tykkere garn vil sokkene selvfølgelig bli større og passe større tottelotter;)

 
Boleroen er ferdig!

Og den ble kjempefin, om jeg kan si det selv:) jeg er veldig fornøyd med den, men den ble dessverre ikke stor nok til meg. Hadde jo bare to nøster melkefibergarn igjen. Men det er fint å ha en gave på lur! Jeg tror den vil passe en jente på 8-10 år:) 

Boleroen sett forfra:

 

Boleroen sett bakfra:Mønsteret : (fargen ble rar på dette bildet... fargen i virkeligheten er ca som på bildet over)


:

 

Oppskriften er fra garnstudio.no:)


Prosjektovertakelse

Lillebroren min bestemte seg for å strikke en lue til seg selv. Han strikka ca 7 rettmasker, og fant ut at han ikke ville lage den fordi det tok så lang tid, men han ville likevel ha lua! Hva gjør man da? Jo, man spør storesøsteren sin pent om hun kan overta prosjektet så han får lua han vil ha. Jeg tok pause i mitt eget prosjekt og sa okei:)

Lua skulle være i Vålerengafargene og være stripete. Garnet som er brukt er Viking superwash og rundpinne nr 4. Jeg la opp 128 masker, og lua passa utmerket til lillebroren på 11 år:)

Jeg strikka rett hele veien, og på de to siste omgangene strikka jeg to og to masker rett sammen for så å snurpe igjen toppen. Lillebror ble fornøyd!:)

 

 

 

hits