juni 2011

Grønt babyteppe i bomull

- Mor Aase bomullsgarn. Teppet er en eneste stor bestemorrute, enkelt og greit!

 

 

 

Rillestrikka jakke i ett stykke - en del av hentesettet

i str 0-6mnd! Oppskrift fra Langhelles "myk start" nok en gang:) Jakka er strikka i Mor Aase babyull på pinne nr 3. Jakka er litt lang , synes jeg, men det går ann å brette den opp litt. Nå ligger den nyvaska og bretta pent i fødebagen, klar til å gjøre sin jobb som hentejakke om ikke lenge i det hele tatt!:) 

 

Jeg klarte ikke helt å strikke vendingene uten at det ble et lite hull der, men jeg syns det ser ut som et slags mønster, og jeg syns det ble fint:) 

 

Jeg har sydd i tre rosa knapper øverst til å holde igjen jakka:)

Hentesettet består altså av denne rosa jakka, en hvit langerma body, en hvit velurjoggebukse, en hvit blondelue i bomull, hvite klorevotter i bomull og disse rosa sokkene jeg strikka for en stund siden:) Sokkene er strikka i str 3-6 mnd, men jeg skal ha et par bomullsokker under disse, og de strikka sokkene er veldig tøyelige:) Og for å toppe det hele - en lyserosa navnesmokk! Jeg gleder meg! 

Strikka pcveske og toalettmappe

etter oppskrift på bloggen til Strikkeguri ! Jeg brukte det billigste garnet jeg kom over på europris, nemlig Theagarn, kosta 6 kr nøste, og det er akrylgarn. Var litt skeptisk til akryl, men jeg prøvde meg likevel:) Kjøpte 2 nøster grått, 1 nøste hvitt og 1 nøste rosa for 24 kr, og dette holdt til både pcveska OG toalettmappa! Har enda igjen garn i hvitt og rosa. 

Her er pcveska. Jeg endra litt på mønsteret, det vil si, jeg droppa stjernene i mariusmønsteret og skrev navn i stedet:p Jeg redigerte antall masker også, og veska passer perfekt til min 12 " pc! Foret er hvitt bomullstoff, og den grå glidelåsen er 35 cm lang. (Jeg har enda ikke kommet over hvor DYR den glidelåsen var!!)Hadde mye garn igjen etter veska var ferdig, så jeg bestemte meg for å lage bursdagsgave til søstra mi av resten. Det ble en toalettmappe/sminkepung i samme mønster, men droppa stjernene her også og skrev navn.Ettersom undertråden på symaskina mi har slått seg helt vrang så det bare blir løse løkker av det hele, og jeg ikke klarer å finne ut hvordan jeg skal fikse det, måtte jeg skjule de stygge trådene! Jeg tråkla derfor på et silkebånd langs med kanten oppe. Det så finere ut:) Innerstoffet er hvitt bomullstoff, samme som jeg brukte i pcveska. 

 

 

Sydd fleecejakke str 0-3mnd

Hva skal man bruke fleecestoffrester til? Hva med en jakke? Ja! 

Jeg tegna og klippa ut en mal av matpapir og festa til fleecen. La til litt sømmonn rundt og klippa ut. Deretter sydde jeg sammen. Uten oppskrift å se etter, bare lengdemål  og breddemål på bol og ermer fra noe jeg har strikka i str 0-3 mnd før. Jeg glemte å legge til litt ekstra stoff på den ene fordelen slik at jeg kunne ha i trykknapper, men det løste jeg med tre remser fleece og litt borrelås:) Er da borrelås på den ene siden også er remsa sydd helt fast på den andre siden.

Jeg pynta med en ferskenfarga tråd rundt alle kantene på jakka for å få litt liv i den:) 

 


Det vanskeligste var å sy til en hette - jeg vet jo ikke hvor stor den skal være! Har ingen klær med hette, og det er jo ikke så praktisk når babyen er så liten, men jakke så uferdig ut uten, så jeg mekka til noe:) Gleder meg til å prøve denne på:)

 

 

Effektivitet i praksis!

I dag har jeg fått gjort unna mye! 

- Har satt meg inn i avfellingsmetoden som heter kitcheners stitch, og dermed fikk jeg felt av både pc-veska (sterkt inspirert av Strikkeguri, der fargevalget er det samme, men jeg har min egen vri på mønsteret)og toalettmappa jeg har strikka!  Eget innlegg med bilder om disse kommer når jeg har fått sydd innerlomme og og glidelås:)

- Har også kjøpt disse to glidelåsene i dag, men fy SÅ DYRE! Jeg betalte 100 kr for en glidelås på 25 cm og en på 35 cm! Jeg minner meg selv derfor på at Kristina tipsa om denne siden for en stund siden, og derfra skal jeg garantert bestille fra neste gang jeg trenger slikt småtteri!!

- Jeg har fått lånt bok nr 3 i Twilight-serien, "Formørkelsen", på biblioteket! Har lest de to forrige på null komma niks, så tar vel ikke lange stunda før denne er lest ut også. Fint med permisjon og jeg faktisk har TID til å lese annet enn pensum:)

- Jeg har nettopp satt en bolledeig! Denne gangen skal det bli kanelboller, og jeg bruker samme oppskrift som jeg har lagt ut her. Jeg har satt på ovnen og deigen står til heving.

 

- Iste! Jeg har laga meg litt iste.. litt kjedelig iste faktisk, for jeg hadde veldig lite isbiter igjen i fryseren, og teen som ble brukt var Lipton Yellow Label Tea. Men det går det også:)

 

Beklager dårlige bilder, men jeg knipsa dem i full fart for at ikke dette innlegget skulle bli gørrkjedelig å lese;)

 

 

Strikka katt! Eller hund?!

På bloggen til Hjalmfrid fant jeg en lenke til en svensk oppskrift på strikka katter fra 1987. Det så rimelig enkelt ut, så jeg prøvde meg, jeg!  Her er resultatet:

Grunnen til overskrifta var at jeg sa følgende til samboeren min "Se! Jeg har strikka en katt!" og han svarte: "det ligner mer på en hund... har du fulgt oppskrift?".

Så hva synes du? Ligner dette dyret på en katt eller en hund? 

(Jeg blir ikke skuffet om du sier hund... jeg vil bare ha klarhet i om jeg skal omkalle dyret katt eller hund;P) 

Tykke ullsokker til meg selv

Disse sokkene strikka jeg til meg selv forrige høst. Jeg elsker sokker med klassiske mønstre! Oppskrifta har jeg fra Viking garn hefte nr 0709. Strikket i Mor Aase superwash, om jeg ikke husker helt feil.

 

 

Sokkene går litt oppover leggen, og de sitter veldig godt på foten. Jeg har brukt dem kjempemye så de begynner å bli litt slitt og nuppete, men det gikk fort unna da jeg strikka dem, så er ikke noe i veien for at jeg strikker et par til!

Søstra mi spurte meg forresten om hvor jeg hadde kjøpt de! Jeg kunne jeg fortelle henne, superstolt, at disse, disse har jeg strikka selv! 

 

 

hits