mai 2011

Teppe i melkefibergarn

Det første teppet jeg strikka i melkefibergarnet. Nå begynner jeg å gå mektig lei dette garnet - det er så drøyt at det aldri tar slutt! Men det er veldig mykt og godt!

 

 

Følge meg på bloglovin'?

Følg min blogg med bloglovin

Tester bare ut litt nå. Har registrert meg på Bloglovin', og det er nytt for meg!:p Så ettersom jeg har skjønt, så kan du, hvis du vil, trykke på linken i grønt rett over teksten jeg nå skriver, eller trykke på knappen jeg har lagt til under beskrivelsen av bloggen i sidemenyen for å følge meg der! 

:)

 

Hjemmesydd MeiTai

Det er så mange fine hjemmesydde MeiTaier på mange forskjellige blogger! Og jeg kom over en OPPSKRIFT med framgangsmåte, tips og mal! jeg fant fram en brun duk med hvit mønster jeg plukka med meg på et loppemarked for et år siden, rester av poplinstoffet jeg hadde igjen fra jeg sydde VOGNPOSEN. Det var imidlertid ikke nok poplinstoff, så jeg måtte skjøte på med litt svart bomullsstoff. 

Jeg fulgte ikke malen til punkt og prikke, og det var mest fordi jeg ikke hadde nok stoff til det. Så jeg sløyfa hetta. Bærestroppene ble litt kortere, men så absolutt lange nok! Det var egentlig et veldig lett prosjekt! Men det var fryktelig tidkrevende fordi, jeg igjen, ikke har slik "L"-vinkel-linjal-sak, så å få målene riktige i forhold til hverandre blir pirkejobb. 

 

Her er framsiden av MeiTaien. Helt svart. Bærestykket og store deler av bærestroppene er av poplinstoffet. Det svarte bomullstoffet er skjøta på ytterst på noen av bærestroppene. Poplin er et slitesterkt stoff, og vannavisende - og det passer jo bra:)

Jeg tror det hadde gjort seg med noen fine strykemerker på bærestykket, eller et lite hjerte på en av stroppene som går over bærestykket, men kjæresten min sa han nekta å bruke den om den ble mer "dilla" opp. Og da ga jeg meg.. skjønner jo at helsvart er mer maskulint;)

 

Her er innsiden, og består av den nevnte duken. Det er en deilig følelse å endelig få brukt ting man har kjøpt som man i utgangspunktet synes er fint, men som ikke har noen spesielle formål, og plutselig så dukker det opp noe og man har det man trenger! Dette stoffet synes ikke så godt når MeiTaien er i bruk, men jeg vet at det er der;)

 For at jeg ikke skal glemme hvordan den skal knytes på minner jeg meg selv på at HER er en ypperlig video som demonstrerer det:)

 

 

Husker du jeg hekla en kurv?

I DETTE innlegget skrev jeg at jeg hadde hekla en svart kurv. I etterkant ble jeg ganske sint, fordi jeg fikk ikke til å bruke den til noe! Den datt til den ene eller den andre siden hvis jeg putta noe oppi den, og det så jo ikke noe fint ut..

 

Derfor... tok jeg vare på en tom maishermetikkboks. Jeg skrapte av etiketten og vaska boksen. Og tror du ikke kurven passa PERFEKT rundt den boksen? joda:D

Så.. den hekla kurven har fått nytt domene, på skrivebordet i stua:Jeg syns det ble litt stilig at den blanke hermetikkboksen skinner igjennom hullene i kurven. Jeg er fornøyd!

 

Boller til barselbesøk

Endelig var det min tur til å bake, prøvesmake, putte i fryseren og ta fram og by på når barselbesøkene renner inn når lille kommer! Dette har jeg gleda meg til lenge - for meg har det vært en slags bekreftelse på at permisjonen virkelig har starta! Så i går bakte jeg dobbel dose bolledeig, og det ble ca 40 vanlige boller og 27 rosinboller. Alle er pakket i poser og putta i fryseren på vent.

 

Før klarte jeg bare bake kompakte, tørre og sprukkede boller, men plutselig så løsna det, og nå får jeg det til HVER ENESTE GANG! Lykke! :D Disse bollene blir søte og gode:) Jeg har laga dem litt små, for da får jeg ikke så dårlig samvittighet om jeg forsyner meg to ganger;)

 

 Oppskrift: (gir ca 30 boller)

150 g smør

1/2 l melk

1 pk tørrgjær (jeg bruker den røde typen!)

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

150 g sukker (jeg pleier bare å bruke litt over 100 g)

ca 1 kg hvetemel

 

Smelt smøret og lunk melka i det. Rør gjæren ut i litt av væska og bland sammen. Ha i alt det tørre og elt til en god deig. Den skal slippe bollen og ikke sette seg fast på fingra når du knar;) Hev til dobbel størrelse under et håndkle eller litt plast. Trill ca 30 boller. La heve under et kjøkkenhåndkle. Pensle med et knust egg og stek i ca 8 min midt i ovnen på 250 grader. (Jeg dropper alltid etterhevinga.. sikkert fordi jeg er så utålmodig:P Men bollene blir knallgode fordi!)

Vil du ha i rosiner, sjokoladebiter eller noe annet, så tilfører du det mens du triller ut bollene:)

Selv om det står ca 8 min i oppskrifta, så følg med! I min ovn tar det 5-6 minutter bare, og står dem i 8 da, ja så får du brente boller!

Avkjøl på rist. Velbekomme! 

Blogg award x 2 !

Titta innom mailen min nå nettopp - og jeg har jammen fått to blogg awards! En fra Hjalmfrid og en fra mettehobby ! Tusen takk for det, det var hyggelig å få! Siden det er samme award så slår jeg de sammen og svarer på spørsmålene en gang jeg, ingen vits med to innlegg med samme innholdet?:p

Utfordringen er dette:

1. Link til bloggen som ga deg awarden

2. Besvar spørsmålene

3. Gi prisen videre til 1-10 andre blogger

 Hvorfor startet du å blogge?

Jeg starta med blogg for å samle prosjektene mine et sted! Jeg hadde mange bilder på dataen, men jeg syns det var litt trist at de bare skulle ligge der for jeg har jo tross alt investert både tid og penger for å få de til... På bloggen kan jeg skrive litt om hvert prosjekt og det er enkelt å finne tilbake til. Er jo selvfølgelig hyggelig å få tilbakemeldinger på det jeg har brukt tid på også:)

 

Hvilke blogger følger du?

Jeg følger stort sett de jeg har på vennelista mi, som for øyeblikket er mest håndarbeidsblogger, men jeg følger også en del mammablogger. 

 

Favoritt makeup-merke?

Jeg har ingen favoritt, bruker forskjellige ting til ulike anledninger, men jeg eier per dags dato ingen svindyr maskara!:p

 

Ditt "må-ha-på" makeup?

Ingen her heller...

 

Favoritt klesmerke?

Stormberg, kanskje?:p Er det noe jeg liker så er det Stormbergfleecegensere! Men ellers så handler jeg klær på vanlige butikker som h&m, cubus, kappahl og lindex. Så de merkene de fører er vel de jeg har i skapet:p

 

Favorittfarge?

Det varierer veldig - kommer nesten an på dagsformen, men grønn, blå og hvit er fine farger for øyeblikket.


Favorittfilm?

Vanskelig å velge, men Shutter Island er meget bra!

 

Hvilket land vil du besøke, og hvorfor?

Brasil! Fordi det er så mye kultur og for ikke så snakke om fine strender!


Parfyme?

Ingen spesielle:) 

 

Jeg sender awarden videre til:

http://kristinapokerface.blogg.no/

http://minsystue.blogg.no/

http://jammo.blogg.no/ (jeg fikk denne riktignok av deg, men jeg følger med på bloggen din, og syns du fortjener den! Later derfor som at jeg ikke har sett at du har fått fra før!)

http://mettehobby.blogg.no/ (samme med deg!:))

http://strikkexpressen.blogg.no/

http://minegenlaga.blogg.no/

 

Hekla skjerf

Hekla i Mor Aase babyull, hvit. Disse har jeg hekla mange av! Et til meg selv og 3 som jeg ga bort i julegave. Raskt å hekle, lett å legge fra seg for så å begynne igjen. Jeg brukte mellom to og tre nøster per skjerf, men man kan jo holde på til man syns det er stort nok selv:)

 

 

 

 Fine som pynteskjerf, og de varmer godt!

 Sydd vogndynetrekk

i rosa apekattstoff! Matcher stelleveska;) Ble mye træl og det tok lenger tid enn jeg trodde å sy sammen to rektangler, men sånn går det når jeg ikke har sånn vinkel-linjal? Sånn som ser ut som en "L"? Hadde bare målebåndet og øyemålet mitt stemmer ikke alltid! Men jeg fikk det til med tida til hjelp:) 

 

Framsida:

 


Baksida:

 Jeg trodde jeg var lur ved å vaske stoffene i vaskemaskina før jeg begynte med måling og klipping fordi jeg leste at det krymper litt i vask. Ved å vaske det først trodde jeg derfor at jeg var sikra at målene mine passer og at jeg ikke ender opp med et for lite trekk. Og det stemte jo! Det passa jo utmerket! MEN! Apestoffet dro seg litt i vask, så det ble litt skeivt. Men slike kosmetiske feil er da ingenting å sutre over når jeg fikk dyna til å passe inni?

 

Jeg sier meg fornøyd jeg!

Rosa krage

 str 0-4 mnd. Strikka i Mor Aase babyull. Oppskriften har jeg fra Langhelles "Myk start", og den var veldig enkel å strikke! Kort tid tok det også. 

Kragen sett forfra:

 

Kragen sett bakfra. Har festa to små rester av rosa silkebånd til å knyte sammen kragen:
 

 

Mønsteret:

 


 

Sydd stelleveske

Av et enkelt stoffhandlenett, litt metervare, en glidelås og litt selvklebende borrelås.

Jeg sydde på en ekstra lomme, slik at veska har to store lommer. Også lagde jeg en lang remse til hank slik at den kan henge på vogna. Pynta med apekattstrykemotiv og noen rosa blomster. Billig og enkelt:)

 

 

 

Strikka Vossjakke og bukse, str 6-9 mnd

Strikka denne forrige påske tror jeg det var. Ville teste ut om jeg klarte mønsteret uten at det ble for stramt, for løst, for langt og for vanskelig. Strikka i babyull fra Mor Aase:)

 

Jeg syns buksa ble litt stor, men bedre det enn at den er for liten! Er bare å tre i en strikk i livet - så sitter den nok på den også i vinter:)

 

 


Det var skikkelig skummelt å måtte klippe opp til ermer når jeg hadde fått til mønsteret! Men det gikk på et vis det og. Nå foretrekker jeg gensere med rundfelling eller raglanfelling. Slippe å montere er en drøm! 

 Jeg fikk til og med tak i knapper som det var bilde av i oppskrifta. Jeg syns de er så fine! 

Vegglykter

Ståltråd + noen glassperler i ulike grønn-nyanser gjør seg fint som hjemmelaga hengetråd til to grønne lykter. 

 

 

 

 

 

 

 

  
Smetteskjerf

Babyblått smetteskjerf til liten sjarmør?;) Rillestrikka av restegarn i courtelle (et garn jeg har hatt i maaange år og som jeg ikke har visst hva jeg skulle bruke til). Mykt og godt skjerf! 

 

 

str 0-3 mnd.

 
Giveaway!

Aldri før har jeg meldt meg på noe slikt, men etter å ha sett hva som gis bort - og at jeg utvilsomt trenger og VIL HA en slik strikkeveske, så melder jeg meg på!

Dette er hva man kan vinne:

Er ikke denne knallfin? Jo!

Her er link til innlegget http://strikkexpressen.blogg.no/1305282879_giveaway_d.html 

Vinneren trekkes 22.mai - så du har fortsatt tid til å melde deg på:)

 

Det er bare å krysse alt som krysses kan, også håper jeg at jeg blir den heldige vinner;)

 

 

 

Papirsøppel

Da kjæresten min og jeg flytta sammen for snart tre år siden hadde vi en typisk bananpappeske brukt til flytting til oppbevaring av papirsøppel, men selv om denne stygge kassa stod under kjøkkenbenken gjemt bak skapdører, så plaga det meg at den var så stygg. Dermed fant jeg fram to gamle aviser, rev dem opp i ulike biter, limte dem på alle sider av kassa, både utvendig og innvendig. Deretter dekka jeg hele kassa med kontaktpapir, slik at ikke kassa skulle bli stygg og skjoldete dersom skylte melkekartonger ikke var ordentlig avrent før de ble kasta oppi. 

 

3 år senere - og kassa holder fortsatt! Billig, økonomisk og miljøvennlig;)

 Strikka rød ullgenser

Denne genseren i Østlandsgarn begynte jeg på i fjor høst! Men så gikk jeg lei hele prosjektet, bare rødt garn, ingen oppskrift--den er bare strikka etter mål på meg selv. Alt som var igjen var et halv erme og montering av begge ermene. Så jeg tok fatt i prosjektet igjen for ca en måned siden og gjorde den ferdig da. Håper den passer når svangerskapskiloene forhåpentligvis fordufter;)

 Kjenner det blir lenge til jeg tar fatt på nytt strikke-genser-til-meg-selv-prosjekt. Nå har jeg denne genseren og Mariusgenseren, og det holder i laange baner!:)

 Jeg sydde i glidelåsen for hånd, og det var lettere tenkt enn gjort. Men den kom da i på en måte:) Eneste jeg ikke er så fornøyd med på genseren er at ermene ikke er så veldig pent montert på genseren. Men jeg rakker ikke opp og gjør det på nytt. Den får heller bære preg av å være hjemmestrikka!

 Rosa vottesokker

Etter oppskrift fra Langhelles "myk start". Vottesokkene er strikka i Mor Aase Babyull, som består av 50% ull og 50% courtelle. Myke og gode sokker:) Hel lengde på sokkene er ca 23 cm. Strikka i dels rillestrikk og vrangbordsstrikk, noe som gjør sokkene elastiske:) 

 

Pynta  med rosa silkebånd, som er til for å "knyte igjen" sokkene ved ankelen. 

 

Sokkene har ingen strikka hæl, så sokkene kan brukes lenge. Minner veldig om tubesokker! 

 

 

Str 0-4 mnd.

 

 

Liten hekla kurv

av sort restegarn i bomull. Litt vanskelig å ta bilde av den slik at den ser rund ut, men den er altså rund!

 

 

 Hjemmelaga smokkesnor

Lillebroren min kalte alltid smokken sin for "kosen" da han var liten. Inspirert av det har jeg laga en smokkesnor av bredt silkebånd og brodert med svart sytråd teksten "kosen min". 

 

 


Har bretta silkebåndet dobbelt slik at ikke det skal synes stygg svart tråd på baksiden. Har tråkla sidene sammen og sydd i en liten strikk til å tre rundt smokken, og sydd i en bukseseleklips så den kan festes på klæra.

 Rillestrikka bukse str 0-3 mnd

i melkefiberharn! Samme farge som rillestrikka teppe og hjelmlua. Deilig og myk bukse. Jeg har på en måte blanda to av oppskriftene i Langhelles "myk start" pluss lagt til litt etter eget hode. Dette fordi garnet ikke hadde likt maskeantall per 10 cm som i noen av oppskriftene, men jeg klarte å få til en bukse likevel:)

 

 

 

Knytesnora har jeg strikka, ikke tvinna. Syns det var genialt å legge opp 3 masker, strikke disse rett - men i stedet for å strikke tilbake igjen bare skyver man de tre strikkamaskene nederst på pinnen og strikker de på nytt. Blir fine og dels elastiske snorer.  :)

 

 

 Fabelsokker

For en stund siden kom jeg over et fabelnøste på tilbud - det var det siste nøstet i butikken, så jeg kjøpte det selv om det er grønbrunaktig! 

 

Str 0-3 mnd

 str 3-6 mnd


Strikka "gammeldags omslagstrøye" str 0-3 mnd

Ingen tvil om at lille vil holde seg varm i sommer/høst! Denne omslagstrøya har jeg strikka etter oppskrift i Langhelles "Myk start" med Baby Merino ullgarn i fargen natur. Ville egentlig ha den i hvit, men i hvit så innbiller jeg meg at sikkel, gulp, spytt og you name it vil synes bedre enn i fargen natur. Skulle det likevel synes så skal jeg prøve å farge hele genseren. Så i en blogg en som farga hvitt pyntebånd til lysebrunaktig ved hjelp av varmt vann og earl grey teposer. Men det blir først et prosjekt dersom det viser seg at det er nødvendig:) Det gikk med akkurat 100 gram av det nevnte garnet. 

Hel lengde på trøya er 21 cm. Opprinnelig var min bare 19 cm etter å ha fulgt oppskriften slavisk, og jeg syns det ble litt kort... dermed måtte jeg plukke opp masker på bakstykket og begge forstykkene og strikke enda litt mønster til lengden var nådd. Jeg er hvertfall fornøyd! Litt gøy at deler av trøya er laget på "frihånd".

Dette bildet representerer fargen best i virkeligheten.. Fargen på de to andre bildene er litt gulaktig.. jeg må bli en bedre fotograf, kjenner jeg!

 

 

Strikka ullbukse str 0-3 mnd

Denne strikka jeg for en stund siden. Garnet er svart Mor Aase babyull, som består av ull og courtelle. Myk og god bukse:) Har brukt et hvitt silkebånd som snor i livet, syns buksa ble litt oppgradert da!

 

 

Babysokker

i babyull. Disse grønne er i str 0-3 mnd. 

På bildet under er den ene sokken bretta - for at den skal sitte best mulig på foten uten å bli sparka av. Den andre har jeg bretta ut for dere kan se hvor langt opp sokken egentlig går, og det går fint ann å tre denne sokken utapå foreksempel buksebein.

 

 

Disse brune er i str 3-6 mnd. 

 

(Sokkene er ikke "klumpete" som det ser ut til på bildet, men jeg var tom for vatt så jeg fikk ikke fylt dem opp og tatt ordentlige bilder. Disse er like som disse rosa: http://puttekassa.blogg.no/1302007753_babysokker.html, )


 

Hekla babyteppe

av en eneste stor bestemorrute! Har brukt lysegult Mor Aase babyull, og antall nøster som gikk med - vel jeg kom ut av tellinga etter 4? 5? Husker ikke, men teppet er hvertfall superenkelt å lage, varmt, stort nok og henger klart over sprinkelsenga til det skal tas i bruk:)

  

Rillestrikka hjelmlue

i melkefibergarn. Samme garn som jeg strikka teppe i. Myk og god lue i str 0-3 mnd. Oppskrifta er fra Langhelles "Myk start". 

 

 Fanagenser str 0-3 mnd

Mørkeblå og lyseblå Fanagenser i superwash ullgarn. Str 0-3 mnd.

Hel lengde: 25 cm

Ermelengde: 17 cm

Genserens vidde: 22 cm.

 

Setesdalvotter 0-3 mnd

Strikka i babyull, rester av sort og hvit:) Oppskrift fra Dalegarn Baby Klassisk nr 208.

 hits