april 2011

Perla drikkebrikker og kjøleskapsmagneter

Jeg har malt stuebordet hvitt og har ikke funnet en passende duk som skal på bordet enda.. derfor er jeg nesten livredd for å få koppemerker med kaffe, te, saft og you name it på bordet i frykt for at det ikke går ann å vaske vekk igjen!

Så jeg har perla noen drikkebrikker:) Disse ligger på stuebordet til en hver tid, slik at det ikke finnes unnskyldninger til å ikke bruke dem;)

Disse to er på stuebordet..

 

..det skulle egentlig disse to også - men jeg syns de ble så fine at jeg limte på magneter bakpå med superlim og bruker dem som kjøleskapsmagneter;)

 Rillestrikka babyteppe av melkefibergarn

Dette babyteppet er i fargen beige, men i dårlig lys/annet lys enn dagslys så kan det fargen se ut som litt gylden rosa:) Jeg la opp ca 120 masker og strikka løst og ledig rett på alle pinner (rillestrikk). Teppet er supermykt og tok meg bare et par dager å strikke ferdig!  

Det gikk med ca 3,5 nøster med garn:) Dette teppet tror jeg kommer til å gjøre seg bra i vogna i sommer! 

Har du ikke hørt om melkefibergarn før? Da kan du lese om det her: http://viking-garn.no/files/products/fargekart_100__melk.pdf

Her står det blant annet at garnet er motstandsdyktig mot midd og sopp, transporterer fuktighet, holder deg varm, og at det egner seg som vår/sommergarn fordi det føles tørt, luftig og lett! 

Hjemmelaga uro

Jeg fant fram en plastring (en sånn som skjerf henger på i butikken), en stor rosa knapp, en rosa fjær, en kunstig rosa blomst uten stilk, en rosa metallsommerfugl som egentlig er til å dekorere pakker med, rosa garn og hvit sytråd. Alle urotingene festa jeg med tråd og bandt til ringen, og jeg festa tre tråder fra ringen som gikk videre opp til røret jeg skulle henge det i. (Uroen henger nemlig på vaskerommet). 

 

Prøvde å ta bilde nedenfra og opp, slik at motivene synes litt bedre, men det var ikke så lett å få tatt et bra bilde! Det beste jeg fikk var dette:Denne uroen skal henge over stellematta på vaskerommet, som underholdning under kjedelige bleieskift;) Den henger såpass høyt oppe at en ikke kan leke med den, men at bebin kan strekke seg mot den. Den vil jo røre på seg når jeg blåser på den eller rører på den:)

Litt fornøyd med at det ikke er noen like rosafarger, og at det er forskjellig former på motivene. Og det beste av alt? Det er så enkelt å bytte ut motivene om de ikke skulle være interessante lenger:)

 

 

 

Strikket bandana

Jeg har strikka 3 stk bandana i baby bomull. Greit at de kan vaskes på 60 grader når de mest sannsynlig blir tilgrisa med sikkel og spytt;) Veldig enkle og greie å strikke. Jeg har sydd i en trykknapp som holder endene sammen. Hadde bare "guttefarger" igjen i restegarnsbunken min av bomull, så det ble i de fargene. Men det er vel ikke noe som heter gutte- og jentefarger, er det vel?;) Disse kan hvertfall brukes!

 

 Gratis strikkeoppskrift på slik bandana fant jeg her: http://smuleblogg.blogspot.com/2009/07/bandana-tff-smekke-for-tffe-gutter.html

 

 

Brune kaninvotter str 0-3 mnd

Nå har jeg googla kanin-votter-mønster-diagram og alt mulig for å prøve å finne tilbake til mønsteret jeg brukte på disse vottene for lenge siden, men jeg må gi opp. Jeg har riktignok tegna av mønsteret og har det på et papir i en perm, men jeg syns ikke jeg kan legge det ut siden jeg ikke får henvist til der jeg fikk det fra. Det kan jo være at jeg fant mønsteret i en bok eller et blad og ikke på nett for alt jeg vet. Derfor blir det bare noen bilder av disse søte vottene:)

 

 

  Hjemmelaga vognpynt

Jeg tok saken i egne hender, fant fram noen treperler, en klype og en silkebånd rest. Var svært få rosa perler igjen, så jeg malte noen av de blå og grønne rosa:)

Sånn så det ut før jeg begynte:

 

Jeg hadde planer om å tre på et par minibjeller slik at pynten lagde litt rasling når den var i bevegelse, men hullene til å tre tråd gjennom var akkurat for små til at jeg fikk tredd det smaleste silkebåndet gjennom. jaja, da ble det bare perler:) Her er resultatet:

 

Og pynten festa på en enn så lenge tom vogn:

 Enkel og fin vognpynt, synes jeg da:) (Og billig!) 

Ferdigstrikka Mariusgenser til meg selv

Endelig har jeg en! En jeg har strikka helt selv! Som jeg er knallfornøyd med og som jeg gleder meg til å ta i bruk! 

Oppskrifta fant jeg i katalogen "Voksne/Klassikere" tema 15 fra Sandnes garn. Jeg har strikka i de tradisjonelle fargene blå, rød og hvit i str M. Det gikk med rett under 10 nøster blått garn, ca 1,5 nøste med hvitt og 0,5 med rødt. Jeg kjøpte garnet på europris - Trysil Superwash ullgarn. 

 

Det tok meg 8 dager å strikke hele genseren. Det var første gangen jeg strikka med rundfelling, og det var faktisk veldig enkelt! Da slapp jeg å klippe og sy i genseren for å montere ermene, noe jeg sjelden får til fint uansett. Men selv om strikkinga tok 8 dager, tok det meg ytterligere fem dager for å få somla meg til å sy det lille som skulle til under ermene. 

 Jeg er veldig fornøyd med mønsterstrikken også, det ble ikke for stramt, men heller ikke for løst:)

 

Amandaprosjektet: 3 par sokker

Jeg har nå strikka 3 par sokker av restegarn som jeg sender av gårde i posten i morgen:) 

 

 

Strikka jordbærlue

I str liten;) Jeg fant oppskrifta her: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b10&d_id=23&lang=no men jeg hadde ikke nok restegarn i rødt til å strikke den like stor som den egentlig skulle være - men den passer nok utpå høsten likevel:) Egentlig skulle det være olivengrønn "stilk", men jeg hadde bare limegrønn, så da ble det det. Jeg syns den ble fin jeg!Det tok ikke mer enn én kveld å finne prosjektet, strikke prosjektet og feste trådene - absolutt lettstrikka. Garnet jeg brukte er Trysil superwash ullgarn, hvertfall det røde. Det limegrønnet garnet er jeg ikke sikker på hva er siden jeg har mista/kasta/rota bort etiketten som var på.

 

Strikka selekjole fra Nøstebarn

I str 0-3 mnd. Strikka i babyull fra Mor Aase i fargen lilla. Oppskriften har jeg fra "Strikk til Nøstebarn". Jeg ser for meg denne kjolen med en korterma/langerma ensfarga hvit body, med hvit strømpebukse/thights under! Håper den passer:)

 

Ikke så lett å få tatt ordentlig bilde av kjolen, den ser krøllete ut på dette bildet, men i virkeligheten er den knallfin - syns jeg!

 

Et nærbilde av mønsteret på kjolen - det er glattstrikk opp til "brystet", og derfra er det rillestrikk: En veldig enkel kjole og strikke. Det blir nok til at jeg strikker denne i flere størrelser med tiden!

 

Hvite babysokker

Strikka i str 0-3 mnd i  hvit babyull:)

 

Ammepute

Hjemmelaga!:) Hadde noe grønn metervare til overs, og en pute som var gammel og ubrukelig. Så jeg kasta meg rundt og sydde en ammepute i stedet for å gå til innkjøp av en:)  Puta skulle egentlig kastes, men jeg stappa innholdet i puta i ammeputa og jeg rev istykker putetrekket og stappa det inni også - så alt ble brukt! På denne måten var jeg både økonomisk, jeg resirkulerte og var miljøvennlig på samme tid!:)

 

Babyrangle

En strikka babyrangle i diverse restegarnsfarger=) Jeg har fylt leka med en katteleke og vatt, sånn at når jeg rister på den lager den lyd:)

 

 


 

Smokkesnor

Rosa smokkesnor i baby bomull! Strikka i rettstrikk til den ble passe lang. Sydd i en klips på den ene sida og sydd i en trykknapp på den andre - og vips.. ferdig!

  Monsterbukse

Min første monsterbukse! Den var enkel å strikke, og jeg fant oppskriften her: http://minenterprise.blogspot.com/2010/02/monsterbukse-oppskrift.html

Garnet jeg har brukt er Trysil garn superwash. Det vanskeligste med hele buksa var å brodere på tenner og øyne! Det er en teknikk jeg aldri har vært borti før, men jeg fikk fort dreisen på det og da gikk det av seg selv nesten =)

 

Buksa foran:Buksa bak:

 


Kjæresten min syns i hvertfall at den var kjempekul - og vi gleder oss til å ta den i bruk over jul:)
Vognpose

Vognpose i brunt fleecestoff  og svart poplinstoff. Inni har jeg sydd og klippet til en dyne kjøpt på IKEA.

Her er bilde av den:

 

Oppskrifta er funnet etter et søk på google, men jeg har justert målene litt, samt sydd i løpegang til den rosa anorakksnora så hetta kan snurpes igjen, og jeg har sydd på anorakksnorer som holder posen knytt igjen. Såklart bærer den preg av å være hjemmelaga, men det er jo en del av sjarmen, er det ikke?:) jeg er hvertfall storfornøyd! Og billigere økonomisk ble det og! Skal jo ikke akkurat BO ute i kulda om vinteren heller:) 

 

Amigurumi: Flodhest

Jeg kan ikke hekle. Eller.. jeg kunne ikke hekle. Og i hvertfall ikke noe som krevdes rette kanter! Men jeg googla litt rundt og fant en enkel hekleoppskrift på et kosedyr, nemlig en flodhest! Jeg fant oppskriften her: http://amigurumi.blogg.no/1276504526_nuffeliten__lett.html

Jeg brukte litt andre farger, og i stedet for knapper til nesebor og øyne broderte jeg med svart tråd. jeg droppa også sløyfa av den enkle grunn at jeg hadde ikke mer restegarn å bruke! Deilig når man endelig får brukt opp sånne smånøster som egentlig ikke kan brukes til noe som helst fordi det er for lite!

Her er bilde av flodhesten min:

 

 

Lommetøfler

Denne gangen i fargen grønn til en venninne som la inn en bestilling hos meg. (Min første bestilling noensinne!) :) 

Hyggelig at noen andre vil kjøpe og bruke det jeg lager, og når det ikke var større prosjekt enn et par lommetøfler - så hvorfor ikke?! Garnet er Mor Aase ull, og det gikk med rett under 50 g, altså et nøste. 

 

Blir ingen bilder av disse på min fot - i tilfelle de da blir for store til hun som skal ha dem;) Håper de faller i smak!:)Selbuvotter

Mens jeg strikker ivrig på Mariusgenseren til meg selv, kan jeg poste bilde og oppskrift på Selbuvotter jeg strikka i høst. Jeg er strålende fornøyd med resultatet. Jeg brukte svart og hvitt ullgarn fra Mor Aase. Vottene var veldig enkle å strikke, og det gikk fort. Jeg fant gratis oppskrift her: http://uelegant.net/images/2010/02/selbu.pdf 

 

 
Jeg brukte ikke superwash-versjonen av Mor Aase og grunnen til det er at vottene "toves" litt når du bruker dem og de blir fuktige av snø:) Da blir de gode og varme til vinteren:)


Muffins

 

 

Mmm! O'boy-muffins med sjokoladeglasur! Var på Clas Ohlson i dag og kjøpte muffinsstekebrett til kr 79! Dette måtte selvfølgelig testes ut, og resultatet var veldig lovende! Deilig med en muffins og et glass iskald melk til!

 

Oppskrift:

Varm ovnen til 200 grader.

 

Ingredienser:

2 egg

1,5 dl sukker

3 dl hvetemel

50 g margarin

1 ts bakepulver

1 toppa ts vaniljesukker

litt salt

1,5 dl melk

O'boy-pulver, blåbærsyltetøy, bær, epler eller hva du måtte ønske av smakstilsetning.

 

Framgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melka og rør om. Tilsett alt det tørre og bland godt. Smelt margarin og ha oppi røra tilslutt. Bland godt. TIlsett så ønsket smakstilsetning og hell i muffinsformer. Disse fylles ca 2/3 fulle. Stek i 12-15 min midt i ovnen.

Tips: har du ikke muffinsbrett og får dermed "flate" muffins? Bruk doble muffinsformer - da blir disse stivere og deigen vokser oppover og ikke utover:)

Sjokoladeglasur:

2 ts vann

melis

Bakekako

Bland alt sammen til glasuren er så tykk at den ikke renner av det du rører med. Bruk deretter en kniv til å smøre glasuren på avkjølte muffins.

 

Velbekomme!Prematursokker

 

Nå er jeg igang med restegarnsforbruket. Det første på pinnene er et par gule sokker i prematurstr. Jeg hadde ingen oppskrift på så liten størrelse, så jeg har laget min egen vri av en annen oppskrift. (Se min oppskrift lenger ned i innlegget).

Sokken som er "ferdigstrikka" på bildet, er egentlig ikke ferdig. Jeg mangler å sy sammen kanten bak og på hælen. Disse sokkene er så små! og det går superraskt å strikke de! 

 

Oppskrift:

Legg opp 26 m på p. 2,5. Strikk 6 cm rillestrikk. (strikk rett på alle maskene).

Etter 6 cm, strikkes bare de midterste 8 maskene i ca 4 cm. 

Ta opp 8 m på hver side av disse 4 cm. Da har du totalt 9+8+8+8+9 m på pinnene. Strikk 10 pinner over alle maskene. Deretter skal du felle til "fotsåla";) Det gjør du slik:

Start på begynnelsen av pinnen. Strikk 24 m rett og strikk de to neste maskene rett sammen. Snu arbeidet. *strikk 7 masker og deretter 2 m r sm, snu*. Sånn fortsetter du til du totalt har 14 m igjen på pinnen. Strikk ut pinnen, og fell av alle maskene. Sy sokken sammen bak og inntil hælen. Jeg vil også anbefale å brette ned sokkekanten - for da sikker sokkene bedre på foten og det blir vanskeligere å sparke av seg sokkene:)

Det var en sokk. Strikk den andre lik.

Ettersom sokkene er rillestrikka er de svært tøyelige, slik at sokkene kan passe litt forskjellige fotlengder. 

Sett i gang du også!:) Og gi meg gjerne tilbakemelding om du har prøvd oppskrifta. Sokkene kan selvfølgelig strikkes i uendelig mange fargevarianter! Stripete, ensfarga, sålene kan ha en annen farge. De kan pyntes med en fin sløyfe eller knapper- bare fantasien setter grenser:) Men husk at alt "ekstrautstyr" på være festa godt!Amandaprosjektet

Jeg kom over en blogg, hvor forfatteren av denne strikka ting av restegarn til Amandaprosjektet. Jeg ble nysgjerrig på hva dette prosjektet går ut på, så jeg trykka meg videre inn på www.amandaprosjektet.org 

Der står det blant annet dette:

"Det kommer heldigvis alltid nye barn til verden, og noen av dem vil trenge ekstra hjelp. Da kan ei lue, et teppe, et par sokker og kanskje noen votter bety mye. For den lille, og for de som står rundt; Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke/hekle.."

"Det trengs stadig påfyll, for det barnet som får det teppet, den lua og de vottene og sokkene beholder det. Det er deres, og det får foreldrene med seg når de en dag skal ut av sykehuset."

Jeg syns dette var en strålende idé:) Ikke bare minker restegarnshaugen, men det en lager av det kommer ordentlig til nytte for andre! Når det gjelder størrelser så trenger de i alt! Fra prematur til nyfødt. Strikker/hekler du et teppe, er det mer enn nok med en størrelse på det som et A3-ark. Altså ikke store greiene. Jeg ble hvertfall inspirert av dette, og har allerede begynt på et par små sokker. 

Etter jeg hadde lagt fra meg pcen for kvelden i går, fant jeg fram alt restegarnet mitt. Det aller meste er i babyull. Jeg la fram alt på stuebordet, og under på bildet ser du haugen jeg skal strikke av til Amandaprosjektet. 

Vil du også bidra til å hjelpe premature og nyfødte med å holde varmen? Klikk deg inn på www.amandaprosjektet.org og les om Amanda og om kontakt.

Husk: Alle monner drar!

Hekla sommerfugl

For en tid tilbake kom jeg over en hekleoppskrift jeg aldri trodde jeg ville få til. Men jeg prøvde meg litt og det viste seg etter litt knoting at det slettes ikke var så vanskelig som jeg trodde! Tok litt tid før jeg skjønte hvordan jeg skulle montere alt sammen for å få det til å bli denne sommerfuglen, men det var bare å brette litt og hekle sammen:) Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men jeg klarer ikke finne igjen oppskrifta på den! Fant den på internett et sted, men jeg finner ikke igjen siden. Jeg mente jeg hadde skrevet den ned også - men det arket er borte. Jaja, jeg har nå hvertfall én sommerfugl i mykt og deilig rosa garn! 

Strikka babyjakke i bomull

 

 

Til sommeren kommer lillegull, og jeg har derfor strikka en bomullsjakke i str 0-3 mnd. Til og med med raglanfelling. Det er ikke noe jeg har stor erfaring med fra tidligere, men det var overraskende enkelt å få til:) Mønsteret er en blanding av dels perlestrikk og dels glattstrikk. 


Jeg hadde tre trehjerteknapper som jeg sydde i med hvit tråd. Hadde egentlig lyst på hvite knapper, men i manglende lyst til å reise på tekstilbutikken fant jeg disse i stedet, og jeg syns det ble søtt <3

Oppskriften på jakka har jeg fra "Strikk til Nøstebarn". I den boka er det virkelig mange søte og geniale oppskrifter! Garnet jeg har brukt er Mor Aase babybomull kjøpt på Rema1000. 

 
Strikke små hjerter

En fin måte å bruke opp litt restegarn en bare har bittelitt igjen av, er å strikke pynt til dekor. Her har jeg strikka noen hjerter i babyullrester som jeg lagrer i en liten eske jeg har bretta sammen av papp. Kjekt å ha! Blomsterhekling

                                   

 

 

 

RestegarnsokkerUllsokker i str 1,5-2 år og 1 år. Oppskrift fra boka "Strikk til Nøstebarn". Ser ut til at de har god passform, og varme er de hvertfall helt sikkert! 

Babysokker

Brukte opp litt rosa restegarn til et par babysokker str 3-6 mnd :)Fanagenser str 6 mnd.

For ikke så altfor lenge siden strikka jeg en ullgenser i Fanamønster str 6 mnd. Den lille jentebebin trenger noe varmt til vinteren! Egentlig skulle det bli en dress av det, men med tynt garn og tynne pinner hadde jeg rett og slett ikke tålmodighet til å lage annet enn en genser. Jeg strikka inn tre knapper på venstre skulder for at genseren ikke skulle stramme rundt hodet når den blir tatt på. Jeg er meget fornøyd med denne altså! *skryte*

 

Lommetøfler

 

 

Resultat:

Veldig god passform på tøflene! Deilige og varme:) Disse blir nok godt brukt i påska! Hadde akkurat nok garn til å strikke et par også - så det gikk nøyaktig 50 g Mor Aase ullgarn. Oppskrift 

 
hits