Luer

Strikket ull-lue til mini

str 6 mnd. Selvfølgelig er oppskrifta fra boka "Strikk til nøstebarn"! Garnet er samme som jeg brukte til halsen, nemlig baby ull fra Nille, 100 % merino ull. Mini har brukt denne lua masse, og den har en super passform! 

 


Lua er rillestrikka og kalles vel djevellue/hjelmlue.. leste at denne lua har en spiss i panna til gutter, mens til jenter skal det være en "rett" panne. Kjempesøt syns jeg den er..også er den jo rooosa! <3 (selv om den ser litt rødaktig ut på bildet... jeg prøver stadig å forbedre bildene jeg legger ut.. kanskje jeg har gått litt for langt med "highlights"-funksjonen på picnik? Jaja, lua ser nå slik ut hvertfall! :)

 

 

Prosjektovertakelse

Lillebroren min bestemte seg for å strikke en lue til seg selv. Han strikka ca 7 rettmasker, og fant ut at han ikke ville lage den fordi det tok så lang tid, men han ville likevel ha lua! Hva gjør man da? Jo, man spør storesøsteren sin pent om hun kan overta prosjektet så han får lua han vil ha. Jeg tok pause i mitt eget prosjekt og sa okei:)

Lua skulle være i Vålerengafargene og være stripete. Garnet som er brukt er Viking superwash og rundpinne nr 4. Jeg la opp 128 masker, og lua passa utmerket til lillebroren på 11 år:)

Jeg strikka rett hele veien, og på de to siste omgangene strikka jeg to og to masker rett sammen for så å snurpe igjen toppen. Lillebror ble fornøyd!:)

 

 

 

Rillestrikka hjelmlue

i melkefibergarn. Samme garn som jeg strikka teppe i. Myk og god lue i str 0-3 mnd. Oppskrifta er fra Langhelles "Myk start". 

 

 Strikka jordbærlue

I str liten;) Jeg fant oppskrifta her: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b10&d_id=23&lang=no men jeg hadde ikke nok restegarn i rødt til å strikke den like stor som den egentlig skulle være - men den passer nok utpå høsten likevel:) Egentlig skulle det være olivengrønn "stilk", men jeg hadde bare limegrønn, så da ble det det. Jeg syns den ble fin jeg!Det tok ikke mer enn én kveld å finne prosjektet, strikke prosjektet og feste trådene - absolutt lettstrikka. Garnet jeg brukte er Trysil superwash ullgarn, hvertfall det røde. Det limegrønnet garnet er jeg ikke sikker på hva er siden jeg har mista/kasta/rota bort etiketten som var på.

 

hits