Jakker

Rillestrikka jakke i ett stykke - en del av hentesettet

i str 0-6mnd! Oppskrift fra Langhelles "myk start" nok en gang:) Jakka er strikka i Mor Aase babyull på pinne nr 3. Jakka er litt lang , synes jeg, men det går ann å brette den opp litt. Nå ligger den nyvaska og bretta pent i fødebagen, klar til å gjøre sin jobb som hentejakke om ikke lenge i det hele tatt!:) 

 

Jeg klarte ikke helt å strikke vendingene uten at det ble et lite hull der, men jeg syns det ser ut som et slags mønster, og jeg syns det ble fint:) 

 

Jeg har sydd i tre rosa knapper øverst til å holde igjen jakka:)

Hentesettet består altså av denne rosa jakka, en hvit langerma body, en hvit velurjoggebukse, en hvit blondelue i bomull, hvite klorevotter i bomull og disse rosa sokkene jeg strikka for en stund siden:) Sokkene er strikka i str 3-6 mnd, men jeg skal ha et par bomullsokker under disse, og de strikka sokkene er veldig tøyelige:) Og for å toppe det hele - en lyserosa navnesmokk! Jeg gleder meg! 

Sydd fleecejakke str 0-3mnd

Hva skal man bruke fleecestoffrester til? Hva med en jakke? Ja! 

Jeg tegna og klippa ut en mal av matpapir og festa til fleecen. La til litt sømmonn rundt og klippa ut. Deretter sydde jeg sammen. Uten oppskrift å se etter, bare lengdemål  og breddemål på bol og ermer fra noe jeg har strikka i str 0-3 mnd før. Jeg glemte å legge til litt ekstra stoff på den ene fordelen slik at jeg kunne ha i trykknapper, men det løste jeg med tre remser fleece og litt borrelås:) Er da borrelås på den ene siden også er remsa sydd helt fast på den andre siden.

Jeg pynta med en ferskenfarga tråd rundt alle kantene på jakka for å få litt liv i den:) 

 


Det vanskeligste var å sy til en hette - jeg vet jo ikke hvor stor den skal være! Har ingen klær med hette, og det er jo ikke så praktisk når babyen er så liten, men jakke så uferdig ut uten, så jeg mekka til noe:) Gleder meg til å prøve denne på:)

 

 

Strikka "gammeldags omslagstrøye" str 0-3 mnd

Ingen tvil om at lille vil holde seg varm i sommer/høst! Denne omslagstrøya har jeg strikka etter oppskrift i Langhelles "Myk start" med Baby Merino ullgarn i fargen natur. Ville egentlig ha den i hvit, men i hvit så innbiller jeg meg at sikkel, gulp, spytt og you name it vil synes bedre enn i fargen natur. Skulle det likevel synes så skal jeg prøve å farge hele genseren. Så i en blogg en som farga hvitt pyntebånd til lysebrunaktig ved hjelp av varmt vann og earl grey teposer. Men det blir først et prosjekt dersom det viser seg at det er nødvendig:) Det gikk med akkurat 100 gram av det nevnte garnet. 

Hel lengde på trøya er 21 cm. Opprinnelig var min bare 19 cm etter å ha fulgt oppskriften slavisk, og jeg syns det ble litt kort... dermed måtte jeg plukke opp masker på bakstykket og begge forstykkene og strikke enda litt mønster til lengden var nådd. Jeg er hvertfall fornøyd! Litt gøy at deler av trøya er laget på "frihånd".

Dette bildet representerer fargen best i virkeligheten.. Fargen på de to andre bildene er litt gulaktig.. jeg må bli en bedre fotograf, kjenner jeg!

 

 

Strikka babyjakke i bomull

 

 

Til sommeren kommer lillegull, og jeg har derfor strikka en bomullsjakke i str 0-3 mnd. Til og med med raglanfelling. Det er ikke noe jeg har stor erfaring med fra tidligere, men det var overraskende enkelt å få til:) Mønsteret er en blanding av dels perlestrikk og dels glattstrikk. 


Jeg hadde tre trehjerteknapper som jeg sydde i med hvit tråd. Hadde egentlig lyst på hvite knapper, men i manglende lyst til å reise på tekstilbutikken fant jeg disse i stedet, og jeg syns det ble søtt <3

Oppskriften på jakka har jeg fra "Strikk til Nøstebarn". I den boka er det virkelig mange søte og geniale oppskrifter! Garnet jeg har brukt er Mor Aase babybomull kjøpt på Rema1000. 

 
hits