Hjemmelaget babymat

Potet- og gulrotmiddag

til mini!

Av to poteter og en gulrot ble det 4 halve glass med middager! Glassene har jeg bare fylt halvfulle fordi mini er midt mellom smaksporsjonsstadiet og et-helt-middagsmltid-stadiet... Ble fire halve glass.. eller to hele! Som du ser p bildet s mangler det fjerde glasset - det ble spist opp fr jeg fikk tatt bilde (og det er jo faktisk et godt tegn!)



Min oppskrift og framgangsmte (helt sikkert ikke annerledes enn hvordan andre lager det, men jeg skriver det likevel):

2 poteter

1 gulrot

Vann

Olje

  1. Skrell potetene og gulrota.
  2. Kutt opp i sm biter. (jo mindre biter jo kortere koketid!)
  3. TIlsett kaldt vann (Her har jeg til vanlig vane for tilsette litt salt, men husk at dette er til baby og de skal IKKE ha noe salt!!)
  4. Kok til alt er mrt.
  5. Hell ut litt av vannet (det vil si at det skal vre litt vann igjen! Grunnen til det er at det blir lettere mose maten med stavmikser, maten blir tynnere og lettere for babyer spise. Dessuten forsvinner litt av nringsstoffene i potetene og gulrota nr skallet skrelles vekk fr koking... ved beholde litt av vannet beholder du derfor ogs litt mer av nringsstoffene)
  6. TIlsett ca en spiseskje med olje
  7. Mos grovt med en potetstapper (en gaffel funker helt fint det ogs)
  8. La det avkjle seg litt.
  9. Bruk deretter en stavmikser e.l. til du fr en glatt rre.
  10. Mange velger stoppe her og fylle p glass n, og det m du gjerne gjre (kommer jo ann p hvor stor baby du har) I s fall husk merke glasset med innhold og dato!
  11. Jeeeg helte den glatte rra i en sikt og pressa blandingen gjennom med en skje for vre sikker p at det ikke er klumper igjen. Deretter fylte jeg glassene, skrev p merkelapp med innhold og dato.. et glass i kjleskapet og to i fryseren til senere bruk!







hits