Gensere

Mariusgenser str 2 år

har jeg strikka! Mangler bare å feste tråder.Dette er altså det prosjektet jeg skrev var ferdig, men som jeg ikke hadde fått tatt bilde av og skrevet om. Garnet jeg har brukt er Trysil Garn Superwash i fargene rosa, grå og hvit. Jeg syns armene inntil bolen ble litt smale.. hva tror dere? Eller så er bolen kanskje bare litt lang? Det gjenstår å vente i to år for å finne ut;)Det prosjektet jeg holder på med er ennå ikke ferdig. I går og i dag har jeg fått til å strikke litt, men gikk selvsagt tom for garn! Får ikke kjøpt nytt før tidligst i slutten av neste uke.. ah, what to do?? Jo. Starte på nytt prosjekt selvsagt! Jeg så gjennom garnlageret mitt og delte det i to - en bunke med ulike blå/sort/grå farger i forskjellige kvaliteter, og en bunke med ulike rød/hvit/gul/rosafarger. Jeg starter med de mørke fargene. Om dette prosjektet blir vellykka skal jeg strikke et tilsvarende av garnet i den andre bunken. Og etter det - ja da vil jeg strikke noe til meg! En jakke! En brun jakke.. Mørkebrun! Ensfarga, i litt tynt garn.. men likevel ull. kanskje i baby ull? Det er evighetsprosjekt det! Og jeg vet med meg selv at jeg kommer til å gå så lei lei lei av å strikke jakke.. men jeg vil ha en sånn jakke - så da er det bare å begynne å planlegge hvordan jeg vil ha den. Men først altså - skal prosjektene mine ferdigstilles:) 

 

 

 


Strikka rød ullgenser

Denne genseren i Østlandsgarn begynte jeg på i fjor høst! Men så gikk jeg lei hele prosjektet, bare rødt garn, ingen oppskrift--den er bare strikka etter mål på meg selv. Alt som var igjen var et halv erme og montering av begge ermene. Så jeg tok fatt i prosjektet igjen for ca en måned siden og gjorde den ferdig da. Håper den passer når svangerskapskiloene forhåpentligvis fordufter;)

 Kjenner det blir lenge til jeg tar fatt på nytt strikke-genser-til-meg-selv-prosjekt. Nå har jeg denne genseren og Mariusgenseren, og det holder i laange baner!:)

 Jeg sydde i glidelåsen for hånd, og det var lettere tenkt enn gjort. Men den kom da i på en måte:) Eneste jeg ikke er så fornøyd med på genseren er at ermene ikke er så veldig pent montert på genseren. Men jeg rakker ikke opp og gjør det på nytt. Den får heller bære preg av å være hjemmestrikka!

 Fanagenser str 0-3 mnd

Mørkeblå og lyseblå Fanagenser i superwash ullgarn. Str 0-3 mnd.

Hel lengde: 25 cm

Ermelengde: 17 cm

Genserens vidde: 22 cm.

 

Ferdigstrikka Mariusgenser til meg selv

Endelig har jeg en! En jeg har strikka helt selv! Som jeg er knallfornøyd med og som jeg gleder meg til å ta i bruk! 

Oppskrifta fant jeg i katalogen "Voksne/Klassikere" tema 15 fra Sandnes garn. Jeg har strikka i de tradisjonelle fargene blå, rød og hvit i str M. Det gikk med rett under 10 nøster blått garn, ca 1,5 nøste med hvitt og 0,5 med rødt. Jeg kjøpte garnet på europris - Trysil Superwash ullgarn. 

 

Det tok meg 8 dager å strikke hele genseren. Det var første gangen jeg strikka med rundfelling, og det var faktisk veldig enkelt! Da slapp jeg å klippe og sy i genseren for å montere ermene, noe jeg sjelden får til fint uansett. Men selv om strikkinga tok 8 dager, tok det meg ytterligere fem dager for å få somla meg til å sy det lille som skulle til under ermene. 

 Jeg er veldig fornøyd med mønsterstrikken også, det ble ikke for stramt, men heller ikke for løst:)

 

Fanagenser str 6 mnd.

For ikke så altfor lenge siden strikka jeg en ullgenser i Fanamønster str 6 mnd. Den lille jentebebin trenger noe varmt til vinteren! Egentlig skulle det bli en dress av det, men med tynt garn og tynne pinner hadde jeg rett og slett ikke tålmodighet til å lage annet enn en genser. Jeg strikka inn tre knapper på venstre skulder for at genseren ikke skulle stramme rundt hodet når den blir tatt på. Jeg er meget fornøyd med denne altså! *skryte*

 

hits