Bakst

Boller til barselbesk

Endelig var det min tur til bake, prvesmake, putte i fryseren og ta fram og by p nr barselbeskene renner inn nr lille kommer! Dette har jeg gleda meg til lenge - for meg har det vrt en slags bekreftelse p at permisjonen virkelig har starta! S i gr bakte jeg dobbel dose bolledeig, og det ble ca 40 vanlige boller og 27 rosinboller. Alle er pakket i poser og putta i fryseren p vent.





Fr klarte jeg bare bake kompakte, trre og sprukkede boller, men plutselig s lsna det, og n fr jeg det til HVER ENESTE GANG! Lykke! :D Disse bollene blir ste og gode:) Jeg har laga dem litt sm, for da fr jeg ikke s drlig samvittighet om jeg forsyner meg to ganger;)



Oppskrift: (gir ca 30 boller)

150 g smr

1/2 l melk

1 pk trrgjr (jeg bruker den rde typen!)

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

150 g sukker (jeg pleier bare bruke litt over 100 g)

ca 1 kg hvetemel

Smelt smret og lunk melka i det. Rr gjren ut i litt av vska og bland sammen. Ha i alt det trre og elt til en god deig. Den skal slippe bollen og ikke sette seg fast p fingra nr du knar;) Hev til dobbel strrelse under et hndkle eller litt plast. Trill ca 30 boller. La heve under et kjkkenhndkle. Pensle med et knust egg og stek i ca 8 min midt i ovnen p 250 grader. (Jeg dropper alltid etterhevinga.. sikkert fordi jeg er s utlmodig:P Men bollene blir knallgode fordi!)

Vil du ha i rosiner, sjokoladebiter eller noe annet, s tilfrer du det mens du triller ut bollene:)

Selv om det str ca 8 min i oppskrifta, s flg med! I min ovn tar det 5-6 minutter bare, og str dem i 8 da, ja s fr du brente boller!

Avkjl p rist. Velbekomme!



Muffins

Mmm! O'boy-muffins med sjokoladeglasur! Var p Clas Ohlson i dag og kjpte muffinsstekebrett til kr 79! Dette mtte selvflgelig testes ut, og resultatet var veldig lovende! Deilig med en muffins og et glass iskald melk til!

Oppskrift:

Varm ovnen til 200 grader.

Ingredienser:

2 egg

1,5 dl sukker

3 dl hvetemel

50 g margarin

1 ts bakepulver

1 toppa ts vaniljesukker

litt salt

1,5 dl melk

O'boy-pulver, blbrsyltety, br, epler eller hva du mtte nske av smakstilsetning.

Framgangsmte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melka og rr om. Tilsett alt det trre og bland godt. Smelt margarin og ha oppi rra tilslutt. Bland godt. TIlsett s nsket smakstilsetning og hell i muffinsformer. Disse fylles ca 2/3 fulle. Stek i 12-15 min midt i ovnen.

Tips: har du ikke muffinsbrett og fr dermed "flate" muffins? Bruk doble muffinsformer - da blir disse stivere og deigen vokser oppover og ikke utover:)

Sjokoladeglasur:

2 ts vann

melis

Bakekako

Bland alt sammen til glasuren er s tykk at den ikke renner av det du rrer med. Bruk deretter en kniv til smre glasuren p avkjlte muffins.

Velbekomme!



hits