Bakst

Boller til barselbesøk

Endelig var det min tur til å bake, prøvesmake, putte i fryseren og ta fram og by på når barselbesøkene renner inn når lille kommer! Dette har jeg gleda meg til lenge - for meg har det vært en slags bekreftelse på at permisjonen virkelig har starta! Så i går bakte jeg dobbel dose bolledeig, og det ble ca 40 vanlige boller og 27 rosinboller. Alle er pakket i poser og putta i fryseren på vent.

 

Før klarte jeg bare bake kompakte, tørre og sprukkede boller, men plutselig så løsna det, og nå får jeg det til HVER ENESTE GANG! Lykke! :D Disse bollene blir søte og gode:) Jeg har laga dem litt små, for da får jeg ikke så dårlig samvittighet om jeg forsyner meg to ganger;)

 

 Oppskrift: (gir ca 30 boller)

150 g smør

1/2 l melk

1 pk tørrgjær (jeg bruker den røde typen!)

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

150 g sukker (jeg pleier bare å bruke litt over 100 g)

ca 1 kg hvetemel

 

Smelt smøret og lunk melka i det. Rør gjæren ut i litt av væska og bland sammen. Ha i alt det tørre og elt til en god deig. Den skal slippe bollen og ikke sette seg fast på fingra når du knar;) Hev til dobbel størrelse under et håndkle eller litt plast. Trill ca 30 boller. La heve under et kjøkkenhåndkle. Pensle med et knust egg og stek i ca 8 min midt i ovnen på 250 grader. (Jeg dropper alltid etterhevinga.. sikkert fordi jeg er så utålmodig:P Men bollene blir knallgode fordi!)

Vil du ha i rosiner, sjokoladebiter eller noe annet, så tilfører du det mens du triller ut bollene:)

Selv om det står ca 8 min i oppskrifta, så følg med! I min ovn tar det 5-6 minutter bare, og står dem i 8 da, ja så får du brente boller!

Avkjøl på rist. Velbekomme! 

Muffins

 

 

Mmm! O'boy-muffins med sjokoladeglasur! Var på Clas Ohlson i dag og kjøpte muffinsstekebrett til kr 79! Dette måtte selvfølgelig testes ut, og resultatet var veldig lovende! Deilig med en muffins og et glass iskald melk til!

 

Oppskrift:

Varm ovnen til 200 grader.

 

Ingredienser:

2 egg

1,5 dl sukker

3 dl hvetemel

50 g margarin

1 ts bakepulver

1 toppa ts vaniljesukker

litt salt

1,5 dl melk

O'boy-pulver, blåbærsyltetøy, bær, epler eller hva du måtte ønske av smakstilsetning.

 

Framgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melka og rør om. Tilsett alt det tørre og bland godt. Smelt margarin og ha oppi røra tilslutt. Bland godt. TIlsett så ønsket smakstilsetning og hell i muffinsformer. Disse fylles ca 2/3 fulle. Stek i 12-15 min midt i ovnen.

Tips: har du ikke muffinsbrett og får dermed "flate" muffins? Bruk doble muffinsformer - da blir disse stivere og deigen vokser oppover og ikke utover:)

Sjokoladeglasur:

2 ts vann

melis

Bakekako

Bland alt sammen til glasuren er så tykk at den ikke renner av det du rører med. Bruk deretter en kniv til å smøre glasuren på avkjølte muffins.

 

Velbekomme!hits