Amandaprosjektet

Amandaprosjektet: 3 par sokker

Jeg har nå strikka 3 par sokker av restegarn som jeg sender av gårde i posten i morgen:) 

 

 

Prematursokker

 

Nå er jeg igang med restegarnsforbruket. Det første på pinnene er et par gule sokker i prematurstr. Jeg hadde ingen oppskrift på så liten størrelse, så jeg har laget min egen vri av en annen oppskrift. (Se min oppskrift lenger ned i innlegget).

Sokken som er "ferdigstrikka" på bildet, er egentlig ikke ferdig. Jeg mangler å sy sammen kanten bak og på hælen. Disse sokkene er så små! og det går superraskt å strikke de! 

 

Oppskrift:

Legg opp 26 m på p. 2,5. Strikk 6 cm rillestrikk. (strikk rett på alle maskene).

Etter 6 cm, strikkes bare de midterste 8 maskene i ca 4 cm. 

Ta opp 8 m på hver side av disse 4 cm. Da har du totalt 9+8+8+8+9 m på pinnene. Strikk 10 pinner over alle maskene. Deretter skal du felle til "fotsåla";) Det gjør du slik:

Start på begynnelsen av pinnen. Strikk 24 m rett og strikk de to neste maskene rett sammen. Snu arbeidet. *strikk 7 masker og deretter 2 m r sm, snu*. Sånn fortsetter du til du totalt har 14 m igjen på pinnen. Strikk ut pinnen, og fell av alle maskene. Sy sokken sammen bak og inntil hælen. Jeg vil også anbefale å brette ned sokkekanten - for da sikker sokkene bedre på foten og det blir vanskeligere å sparke av seg sokkene:)

Det var en sokk. Strikk den andre lik.

Ettersom sokkene er rillestrikka er de svært tøyelige, slik at sokkene kan passe litt forskjellige fotlengder. 

Sett i gang du også!:) Og gi meg gjerne tilbakemelding om du har prøvd oppskrifta. Sokkene kan selvfølgelig strikkes i uendelig mange fargevarianter! Stripete, ensfarga, sålene kan ha en annen farge. De kan pyntes med en fin sløyfe eller knapper- bare fantasien setter grenser:) Men husk at alt "ekstrautstyr" på være festa godt!Amandaprosjektet

Jeg kom over en blogg, hvor forfatteren av denne strikka ting av restegarn til Amandaprosjektet. Jeg ble nysgjerrig på hva dette prosjektet går ut på, så jeg trykka meg videre inn på www.amandaprosjektet.org 

Der står det blant annet dette:

"Det kommer heldigvis alltid nye barn til verden, og noen av dem vil trenge ekstra hjelp. Da kan ei lue, et teppe, et par sokker og kanskje noen votter bety mye. For den lille, og for de som står rundt; Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke/hekle.."

"Det trengs stadig påfyll, for det barnet som får det teppet, den lua og de vottene og sokkene beholder det. Det er deres, og det får foreldrene med seg når de en dag skal ut av sykehuset."

Jeg syns dette var en strålende idé:) Ikke bare minker restegarnshaugen, men det en lager av det kommer ordentlig til nytte for andre! Når det gjelder størrelser så trenger de i alt! Fra prematur til nyfødt. Strikker/hekler du et teppe, er det mer enn nok med en størrelse på det som et A3-ark. Altså ikke store greiene. Jeg ble hvertfall inspirert av dette, og har allerede begynt på et par små sokker. 

Etter jeg hadde lagt fra meg pcen for kvelden i går, fant jeg fram alt restegarnet mitt. Det aller meste er i babyull. Jeg la fram alt på stuebordet, og under på bildet ser du haugen jeg skal strikke av til Amandaprosjektet. 

Vil du også bidra til å hjelpe premature og nyfødte med å holde varmen? Klikk deg inn på www.amandaprosjektet.org og les om Amanda og om kontakt.

Husk: Alle monner drar!

hits