Potet- og gulrotmiddag

til mini!

Av to poteter og en gulrot ble det 4 halve glass med middager! Glassene har jeg bare fylt halvfulle fordi mini er midt mellom smaksporsjonsstadiet og et-helt-middagsmåltid-stadiet... Ble fire halve glass.. eller to hele! Som du ser på bildet så mangler det fjerde glasset - det ble spist opp før jeg fikk tatt bilde (og det er jo faktisk et godt tegn!)

  

Min oppskrift og framgangsmåte (helt sikkert ikke annerledes enn hvordan andre lager det, men jeg skriver det likevel):

2 poteter

1 gulrot

Vann

Olje

 

 1. Skrell potetene og gulrota.
 2. Kutt opp i små biter. (jo mindre biter jo kortere koketid!) 
 3. TIlsett kaldt vann (Her har jeg til vanlig vane for å tilsette litt salt, men husk at dette er til baby og de skal IKKE ha noe salt!!)
 4. Kok til alt er mørt. 
 5. Hell ut litt av vannet (det vil si at det skal være litt vann igjen! Grunnen til det er at det blir lettere å mose maten med stavmikser, maten blir tynnere og lettere for babyer å spise. Dessuten forsvinner litt av næringsstoffene i potetene og gulrota når skallet skrelles vekk før koking... ved å beholde litt av vannet beholder du derfor også litt mer av næringsstoffene)
 6. TIlsett ca en spiseskje med olje
 7. Mos grovt med en potetstapper (en gaffel funker helt fint det også)
 8. La det avkjøle seg litt. 
 9. Bruk deretter en stavmikser e.l. til du får en glatt røre. 
 10. Mange velger å stoppe her og fylle på glass nå, og det må du gjerne gjøre (kommer jo ann på hvor stor baby du har) I så fall husk å merke glasset med innhold og dato!
 11. Jeeeg helte den glatte røra i en sikt og pressa blandingen gjennom med en skje for å være sikker på at det ikke er klumper igjen. Deretter fylte jeg glassene, skrev på merkelapp med innhold og dato.. et glass i kjøleskapet og to i fryseren til senere bruk! 

 Én kommentar

mmf89

15.nov.2011 kl.08:34

Se der ja.. kjekt å lage maten selv. Gjør det jeg også:)

Skriv en ny kommentar

hits