Boller til barselbesøk

Endelig var det min tur til å bake, prøvesmake, putte i fryseren og ta fram og by på når barselbesøkene renner inn når lille kommer! Dette har jeg gleda meg til lenge - for meg har det vært en slags bekreftelse på at permisjonen virkelig har starta! Så i går bakte jeg dobbel dose bolledeig, og det ble ca 40 vanlige boller og 27 rosinboller. Alle er pakket i poser og putta i fryseren på vent.

 

Før klarte jeg bare bake kompakte, tørre og sprukkede boller, men plutselig så løsna det, og nå får jeg det til HVER ENESTE GANG! Lykke! :D Disse bollene blir søte og gode:) Jeg har laga dem litt små, for da får jeg ikke så dårlig samvittighet om jeg forsyner meg to ganger;)

 

 Oppskrift: (gir ca 30 boller)

150 g smør

1/2 l melk

1 pk tørrgjær (jeg bruker den røde typen!)

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

150 g sukker (jeg pleier bare å bruke litt over 100 g)

ca 1 kg hvetemel

 

Smelt smøret og lunk melka i det. Rør gjæren ut i litt av væska og bland sammen. Ha i alt det tørre og elt til en god deig. Den skal slippe bollen og ikke sette seg fast på fingra når du knar;) Hev til dobbel størrelse under et håndkle eller litt plast. Trill ca 30 boller. La heve under et kjøkkenhåndkle. Pensle med et knust egg og stek i ca 8 min midt i ovnen på 250 grader. (Jeg dropper alltid etterhevinga.. sikkert fordi jeg er så utålmodig:P Men bollene blir knallgode fordi!)

Vil du ha i rosiner, sjokoladebiter eller noe annet, så tilfører du det mens du triller ut bollene:)

Selv om det står ca 8 min i oppskrifta, så følg med! I min ovn tar det 5-6 minutter bare, og står dem i 8 da, ja så får du brente boller!

Avkjøl på rist. Velbekomme! 

2 kommentarer

Monica - håndarbeid og hobby -

29.mai.2011 kl.12:57

Strikkeguri: Er ca 3 uker til termin:)

Strikkeguri

28.mai.2011 kl.19:00

Så spennande! Ettersom du allereie har starta bolleproduksjon, så kan det vel ikkje vera så lenge til termin? :)

Skriv en ny kommentar

hits