Prematursokker

 

Nå er jeg igang med restegarnsforbruket. Det første på pinnene er et par gule sokker i prematurstr. Jeg hadde ingen oppskrift på så liten størrelse, så jeg har laget min egen vri av en annen oppskrift. (Se min oppskrift lenger ned i innlegget).

Sokken som er "ferdigstrikka" på bildet, er egentlig ikke ferdig. Jeg mangler å sy sammen kanten bak og på hælen. Disse sokkene er så små! og det går superraskt å strikke de! 

 

Oppskrift:

Legg opp 26 m på p. 2,5. Strikk 6 cm rillestrikk. (strikk rett på alle maskene).

Etter 6 cm, strikkes bare de midterste 8 maskene i ca 4 cm. 

Ta opp 8 m på hver side av disse 4 cm. Da har du totalt 9+8+8+8+9 m på pinnene. Strikk 10 pinner over alle maskene. Deretter skal du felle til "fotsåla";) Det gjør du slik:

Start på begynnelsen av pinnen. Strikk 24 m rett og strikk de to neste maskene rett sammen. Snu arbeidet. *strikk 7 masker og deretter 2 m r sm, snu*. Sånn fortsetter du til du totalt har 14 m igjen på pinnen. Strikk ut pinnen, og fell av alle maskene. Sy sokken sammen bak og inntil hælen. Jeg vil også anbefale å brette ned sokkekanten - for da sikker sokkene bedre på foten og det blir vanskeligere å sparke av seg sokkene:)

Det var en sokk. Strikk den andre lik.

Ettersom sokkene er rillestrikka er de svært tøyelige, slik at sokkene kan passe litt forskjellige fotlengder. 

Sett i gang du også!:) Og gi meg gjerne tilbakemelding om du har prøvd oppskrifta. Sokkene kan selvfølgelig strikkes i uendelig mange fargevarianter! Stripete, ensfarga, sålene kan ha en annen farge. De kan pyntes med en fin sløyfe eller knapper- bare fantasien setter grenser:) Men husk at alt "ekstrautstyr" på være festa godt!3 kommentarer

Kristina, mamma til en Prins!

25.apr.2011 kl.21:32

Tusen takk for raskt svar!:) Nå klarte jeg det og begynner på sokk nr. 2:D

Monica - håndarbeid og hobby -

25.apr.2011 kl.20:20

Kristina, mamma til en Prins!: Det er riktig at antall masker minker:) de 7 maskene utgjør fotsåla, og maskene som felles blir da på siden av sokken, om du skjønner? Når du har igjen 14 masker på pinnen etter å ha felt som i oppskrifta, så er 7 av disse bredden på fotsålen, mens de resterende 7 er ankelen som sys mot fotsåla. Det ble en litt kludrete forklaring dette, men antall masker skal minske;)

Kristina, mamma til en Prins!

25.apr.2011 kl.19:38

har et spm ang oppskriften:) hehe..

Når du skal strikke fotsålen og det står 24 masker så snu og strikk 7, så vil vel det antallet minske vel?:p Aldri strikket noe slikt før så skjønte ikke helt det der:)

Skriv en ny kommentar

hits